Café Evropa: Klání o Bílý dům – co nás čeká po prezidentských volbách v USA?

Přijměte pozvání na desátou debatu z cyklu Café Evropa. Hosté Daniel Anýž a Petr Kolář budou debatovat na téma "Klání o Bílý dům – co nás čeká po prezidentských volbách v USA?"

Desátý debatní večer z nového cyklu Café Evropa s názvem "Klání o Bílý dům – co nás čeká po prezidentských volbách v USA?" se uskuteční ve úterý 26. října od 17:00 v Evropském domě (Jungmannova 24, Praha 1).

  • Daniel Anýž, redaktor, Newsweek Česko
  • Petr Kolář, bývalý velvyslanec v USA 

Moderátorem debaty bude Viktor Daněk z Českého rozhlasu.

Pozvánku v PDF naleznete v souborech u článku.

Americké prezidentské volby se blíží a již 8. listopadu se občané USA vyjádří k budoucímu směřování Spojených států amerických. Voliči stojí před nelehkou volbou a jsou rozděleni do dvou nesmiřitelných táborů. Oba prezidentští kandidáti jsou navíc považováni za jedny z nejméně oblíbených adeptů na tento post v moderních dějinách Spojených států. Kampaně obou z nich provázejí silné a mnohdy kontroverzní výroky a průzkumy naznačují velice těsný výsledek. Kdo nakonec usedne v Oválné pracovně? Bude Hillary Clintonová v případě zvolení následovat kroky svého předchůdce? Můžeme naopak v případě vítězství Donalda Trumpa skutečně očekávat tak zásadní obrat americké politiky, o kterém mluví některá média? Jaký vliv bude mít výsledek těchto voleb na vztah Spojených států a Evropské unie, potažmo České republiky?
 

Na debatu je nutné se předem zaregistrovat, registraci můžete provést zde.

Máte-li jakýkoliv dotaz, obrátit se na nás můžete na emailu debaty@cafe-evropa.cz.

Nový formát debat pořádá Zastoupení Evropské komise v ČR a Informační kancelář Evropského parlamentu ve spolupráci s Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM.

Těšíme se na vaši účast!

#Café Evropa #debata #USA #volby #Hillary Clinton #Donald Trump

Martin Vokálek
Výkonný ředitel

Expertiza: Ekonomická problematika, Evropská bezpečnost a NATO, válečné zločiny a mezinárodní právní problematika.

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org