POZVÁNKA: Co a proč ovlivňuje české voliče?

Srdečně Vás srdečně zveme na debatu, v předvečer parlamentních voleb, o tom, co ovlivňuje české voliče. Debata se uskuteční 16. října 2017 od 17:30 v Evropském domě (Jungmannova, Praha 1).

EUROPEUM Institute for European Policy Vás srdečně zve na debatu, v předvečer parlamentních voleb, o tom, co ovlivňuje české voliče. Debata se uskuteční 16. října 2017 od 17:30 v Evropském domě (Jungmannova, Praha 1).

Pozvání přijali:

  • Kamil Gregor, KohoVolit.eu 
  • Jiří Boudal, Behavio

Moderátorem bude Michal Vít, výzkumník, EUROPEUM Institute for European Policy.

Jakou roli hraje při rozhodování o vhození volebního lístku do urny? Jsou to vybrané priority politických stran nebo mnohem více emocionální sdělení, které ovlivňuje voliče? Migrační krize zcela překreslila soutěž politických stran - od emocionálních argumentů, domnělých či reálných hrozeb až po chápání národní identity. Jak v obecném měřítku ovlivňují volby faktory jako je chápání identity, vzdělání, náboženská víra nebo etnická pestrost? Jak tyto faktory ovlivňují cílení politických stran na "své" voliče a v neposlední řadě, jak tyto faktory ovlivní říjnové parlamentní volby?

K účasti na debatě je nutná registrace, kterou můžete provést zde. Událost je také dostupná na Facebooku, a pozvánku můžete zobrazit kliknutím na tlačítko PDF.

 

#volby #volby 2017

Michal Vít
Výzkumný pracovník (do září 2018)

Oblasti zájmu: Politické strany, národní identita, V4



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org