Café Evropa v regionech – Ostrava: Budoucnost Evropské unie

Přijměte pozvání na třetí debatu z cyklu Café Evropa v regionech, která se uskuteční v Ostravě. Hosté Vladimír Baar a Cyril Svoboda budou debatovat na téma "Budoucnost Evropské unie".

Třetí debatní večer z cyklu Café Evropa v regionech s názvem "Budoucnost Evropské unie" se uskuteční ve středu 10. května od 16:30 v Docku (Havlíčkovo nábřeží 28, Ostrava).

Pozvání přijali:

  • Vladimír Baar, kulturní a politický geograf, Ostravská univerzita
  • Cyril Svoboda, bývalý ministr zahraničnch věcí, Diplomatická akademie

Moderátorem debaty bude Viktor Daněk ze zahraniční redakce Českého rozhlasu.

Pozvánku v PDF naleznete v souborech u článku.

Evropa se nestihla úplně vzpamatovat z finanční krize a mezitím otázka multikulturalismu a migrační krize ještě více podkopaly důvěru v instituce EU. Roste vliv populistických stran i hlasy volající po desintegraci a v červnu 2016 se Spojené Království jako první členský stát rozhodlo vystoupit z Evropské Unie. Stále se nezdá, že by desetiletí plné zkoušek pro Evropskou Unii bylo u konce. Jaký mohou mít volby ve Francii či Německu dopad na budoucí směřování EU? Je Junckerův plán vícerychlostní Evropy realizovatelným konceptem? Kam směřují naše vztahy s USA a dalšími velmocemi? A jaká je budoucnost evropské obrany? 

Registrace slouží pouze k organizačním účelům a není závazná. Budeme velice rádi za její vyplnění, které Vám zabere zhruba minutu Vašeho času, a které můžete provést zde. Událost je dostupná i na Facebooku.

Máte-li jakýkoliv dotaz, obrátit se na nás můžete na emailu debaty@cafe-evropa.cz.

Formát debat pořádáme ve spolupráci se Zastoupením Evropské komise v ČR, Eurocentrem Ostrava, Europe Direct Ostrava, Ostravskou univerzitou a VŠB – Technickou univerzita Ostrava.

Těšíme se na vaši účast!

#Café Evropa v regionech #budoucnost EU #Café Evropa

Martin Vokálek
Výkonný ředitel

Expertiza: Ekonomická problematika, Evropská bezpečnost a NATO, válečné zločiny a mezinárodní právní problematika.

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org