Café Evropa: Dopady klimatické změny na náš každodenní život

Přijďte s námi posedět v rámci formátu debat Café Evropa, které pořádá Evropská komise v ČR a Kancelář Evropského parlamentu ve spolupráci s EUROPEUM Institute for European Policy. Diskuze se uskuteční v pondělí 23. září 2019 od 18 hodin v Evropském domě (Jungmannova 24, Praha 1).

Hosty prvního poprázdninového debatního podvečera s názvem "Dopady klimatické změny na náš každodenní život – je Evropa v ohrožení?" budou:

  • Anna Kárníková, ředitelka Hnutí DUHA - Přátelé Země Česká republika
  • Jan Zahradník, poslanec a místopředseda Výboru PS pro životní prostředí, ODS 

Debatou bude provázet moderátor Ondřej Houska (Hospodářské noviny).

Dopady postupující klimatické změny se již netýkají pouze vzdálených oblastí na druhém konci světa. Vidíme a pociťujeme je již i v České republice. OSN definuje klimatickou změnu jako závažný problém dnešního světa, který bude mít v případě nečinnosti za důsledek nedostatek potravy, nárůst živelných pohrom a mnoho dalšího. I z tohoto důvodu se pojem klimatické změny skloňuje v posledních letech čím dál více, ať už v řadách institucí, mezi odborníky či v rámci široké veřejnosti. Na druhou stranu stále existuje skupina lidí, která vážnost tohoto fenoménu spíše zpochybňuje a nahlíží na něj s chladnější hlavou.

Jaké jsou největší klimatické výzvy současnosti a jak se bude situace vyvíjet? Jaké jsou argumenty kritiků enviromentalismu a těch, kteří se ke klimatickým změnám staví pasivně? Existuje reálné nebezpečí pro Českou republiku, a jak mohou tyto klimatické změny ovlivnit náš každodenní život? Jaké jsou aktuální kroky Evropské unie a České republiky k ochraně klimatu a ke zlepšení situace? Je postoj evropských států jednotný? V jakých oblastech jsou evropské státy nejvíce ohroženy důsledky klimatické změny? Přistupujeme k problematice klimatické změny dostatečně proaktivně? Co můžeme sami dělat ke zlepšení situace?


K účasti na debatě je nutné se registrovat na na odkaze ZDE, potvrzení účasti na stránce facebookové události není dostačující.

Máte-li jakýkoliv dotaz, obrátit se na nás můžete na emailu debaty@cafe-evropa.cz.

Těšíme se na vaši účast!

 

 

#Café Evropa #Česko #Česká republika #CE #klima #klimatická změna

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org