Vyfiltrujte si články z období

Think Visegrad conference - EU Enlargement Forum

Ve dnech 10. a 11. dubna 2024 se v Praze uskuteční dvoudenní konference s názvem "20 Years of Reuniting Europe's East and West", kterou pořádá Institut pro evropskou politiku EUROPEUM ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí v rámci platformy Think Visegrad a projektu (Re)uniting the East and West: Reflections on the 2004 EU enlargement (REWEU) podpořených Mezinárodním visegrádským fondem a Evropskou komisí. Součástí programu bude i druhý ročník EU Enlargement Forum.

Zjistit více

Příprava zpravodajských médií v Bosně a Hercegovině a Srbsku na digitální věk

Cílem projektu je vybavit organizace občanské společnosti v Bosně a Hercegovině a Srbsku komplexními znalostmi o pluralitě médií, svobodě médií a přístupu k informacím, které jsou nezbytné při digitální transformaci zpravodajského sektoru.

Zjistit více

Newsletter 2024

Zde najdete všechny naše newslettery za rok 2024. Nezapomeňte je odebírat, ať máte vždy nejnovější informace o tom, co se u nás v Institutu EUROPEUM děje.

Zjistit více PDF

Nakládání s vozidly s ukončenou životností v automobilovém průmyslu a příležitosti pro Česko

Po třech úspěšných projektech zaměřených na dekarbonizaci českého automobilového průmyslu rozšiřuje tým Green Europe EUROPEUM ve spolupráci s Institutem cirkulární ekonomiky (INCIEN) své zaměření na problematiku cirkulárního hospodářství. Tento projekt se zaměří na zlepšení životního cyklu a konce životnosti materiálů používaných ve vozidlech a bateriích. Spolupráce bude rozdělena do dvou výzkumných oblastí.

Zjistit více

FLEET | Future Leaders Europe Evening Talks 2023

Přihlašování na třetí ročník projektu FLEET je spuštěno!

Zjistit více

RevivEU

Projekt RevivEU, který realizují čtyři přední instituce v zemích V4, se zabývá potřebami, obavami a strachem občanů V4 ve čtyřech různých oblastech týkajících se EU. Činí tak prostřednictvím kvantitativního i kvalitativního výzkumu postojů občanů ke změně klimatu, migraci, covid-19 a právnímu státu. Analyzuje také vládní politiky v těchto čtyřech hlavních oblastech a způsob, jakým je komunikace těchto politik formulována ve veřejném diskurzu.

Zjistit více

Dezinfo Czech

I v České republice nalezneme široké dezinformační podhoubí, kvůli kterému je těžké poznat, kde je pravda. Jaké nejčastější narativy u nás kolem evropských témat vznikají? U čeho je potřeba si dát pozor? V Europeum začínáme nový projekt DezInfoCzech zaměřený na odkrývání nejčastějších dezinformačních narativů spojených s evropskými tématy.

Zjistit více

Diskuse o Ukrajině v mainstreamových médiích V4: Budoucnost ve vztahu k evropské integraci

Projekt hodnotí produkci, distribuci a spotřebu zpráv o budoucnosti Ukrajiny ve vztahu k evropské integraci v hlavních médiích V4. Cílem je určit dominantní i okrajové narativy a zároveň analyzovat jejich dopad prostřednictvím focus groups. Zjištění budou předložena zúčastněným stranám s cílem zlepšit zpravodajství a zvýšit přístup publika k informacím.

Zjistit více

Třetí ročník | Dekarbonizace českého automobilového průmyslu

Klimatický tým Institutu EUROPEUM v současné době realizuje třetí ročník projektu zaměřeného na dekarbonizaci automobilového průmyslu v České republice. Chceme navázat na naše zkušenosti a posunout tuto práci dále s cílenějším přístupem. Zaměříme se na tři hlavní oblasti, které jsme identifikovali jako klíčové části pro přechod na čistší druhy dopravy.

Zjistit více

Evropská zelená dohoda: mapování vnímání ve střední a východní Evropě

EUROPEUM je jedním z partnerů projektu vedeného The International Republican Institute (IRI) v rámci Beacon project, jehož cílem je sledovat, jak je Evropská zelená dohoda vnímána v Polsku, České republice, na Slovensku, v Rumunsku a Bulharsku.

Zjistit více



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org