POZVÁNKA | Migrace a klima v Česku po roce války

Srdečně Vás zveme na prezentaci výsledků veřejného mínění a diskuzi s názvem „Migrace a klima v Česku po roce války“. Debata a prezentace proběhne v prostorách PKC (Pražské Kreativní Centrum) ve čtvrtek 13. Dubna od 14:00.

Budou představeny výsledky prvního průzkumu veřejného mínění v ČR, realizovaného v rámci projektu RevivEU, na témata migrace, klimatické změny a postoje k EU. Na výzkumu se podílí agentura STEM, jejíž zástupci okomentují nejzajímavější výsledky této části projektu, včetně některých poznatků ze stejného průzkumu provedeného v dalších zemích V4.

Dále představíme projekt RevivEU, který zkoumá postoje občanů V4 k EU a ke 4 klíčovým tématům souvisejícím s evropskou integrací - těmi jsou změna klimatu, migrace, Covid-19 a post-pandemická obnova a právní stát. V první fázi projekt rovněž analyzuje přístup vlád k evropské legislativě v těchto oblastech a způsob, jakým jsou tato témata reflektována a komunikována ve veřejném prostoru.

Budeme rádi, pokud se zúčastníte prezentace výsledků a následné diskuse. Pro účast je nutná registrace prostřednictvím formuláře na následujícím odkaze: https://forms.gle/i4LyPqc3CzCP1v6X8
Více k RevivEU: www.reviveu.net

#Migrace #Klima

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org