POZVÁNKA: Prague Climate Talks: COP26: Co můžeme očekávat?

Rádi bychom Vás pozvali na debatu Prague Climate Talks, kterou organizuje Institut pro evropskou politiku EUROPEUM spolu s Heinrich-Böll-Stiftung Prague a pod záštitou OSN Česká republika. Mediálním partnerem projektu je Deník N. V úterý 5. října se zaměříme na téma COP26: Co můžeme očekávat? Událost proběhne od 17:00 do 18:30 hodin online na našem Facebooku.

Poté, co minulý rok přerušil plány koronavirus, byla 26. klimatická konference OSN odložena na letošní listopad. Tato konference, která se uskuteční v britském Glasgow, bude tou nejdůležitější od roku 2015, kdy byla přijata Pařížská dohoda. Všichni signatáři této dohody by zde totiž měli představit své navýšené národní příspěvky tak, aby splnili své závazky z Paříže.

Jak si v současnosti stojí největší producenti emisí? Jakou roli sehraje Evropská unie, Spojené státy či hostující Británie v mezinárodních vyjednáváních? Jakou roli zde bude hrát obnova po pandemii? Může se globálnímu společenství podařit společnými silami zabránit nejhorším dopadům změny klimatu?

 

Diskutující:

  • Romana Březovská, analytička, Asociace pro mezinárodní otázky
  • Barbora Kvasničková, mladá delegátka OSN
  • Jitka Martínková, koordinátorka Klimatické koalice

Moderátorka: Markéta Boubínová, Deník N

Akci budeme vysílat živě online a přímý přenos bude možné sledovat zde na stránce události. Do diskuze se budete moci zapojit přímo během debaty pomocí komentářů pod videem. Pokud máte již nyní nějaké otázky, pište je, prosím, do diskuze u události.

Živé vysílání i záznam diskuze bude k dispozici zde.

#Prague Climate Talks #klima #COP26

Kateřina Davidová
Seniorní výzkumná pracovnice

Expertíza: Energetická a klimatická politika EU, ochrana životního prostředí

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org