Český rozhlas Plus: Brexit

Náš ředitel Vladimír Bartovic byl hostem vysílání Českého rozhlasu Plus, kde probíral Brexit i britskou vnitropolitickou situaci.

Když se podíváme do Británie na její vnitropolitickou situaci po hlasování o nedůvěře vládě. Posílilo to hlasování Theresu Mayovou?

Určitě to posílilo její pozici jako premiérky, protože ona je teď víceméně neodvolatelná vzhledem k tomu, že její vlastní strana ji odvolat nemůže, protože tam platí období jednoho roku od posledního hlasování o stranické důvěře k ní, a zároveň se ukázalo, že není síla ze strany opozice přesvědčit několik členů její strany nebo jejího koaličního partnera, aby v tomto momentě premiérku shodili. Takže z toho hlediska to její pozici posílilo, ale nijakým způsobem to neposílilo její vyjednávací pozici, pokud jde o schvalování dohody o vystoupení Velké Británie z Evropské unie. 

Celý rozhovor s Vladimírem Bartovicem si můžete poslechnout zde [12:33 - 17:08]. 

#Brexit #Velká Británie #Theresa May

Expertiza: Institucionální problémy EU, Ekonomicke a Měnové Unie, Euro a Evropský rozpočet, Brexit, zahraniční politika EU, rozšíření EU na Západní Balkán, Slovenská zahraniční a domácí politika a ekonomické problematiky

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org