Euractiv.cz: citace v článku Tři rytíři ve zbroji. Kdo jsou evropští vyjednavači pro brexit?

V článku "Tři rytíři ve zbroji. Kdo jsou evropští vyjednavači pro brexit?" českého Euractivu byla citována naše výzkumná spolupracovnice Tereza Novotná.

Naše výzkumná spolupracovnice Tereza Novotná se vyjádřila pro článek Tři rytíři ve zbroji. Kdo jsou evropští vyjednavači pro brexit? českého Euractivu. 

Její příspěvek se týká diplomatického tria, které bude pověřeno vyjednáváním Brexitu. Kdo tito evropští vyjednavači jsou a co od nich čekat?

"Podle Novotné je zajímavé, že všichni tři vyjednavači pro brexit pochází ze zakládajících zemí Evropské unie. Dva z nich dokonce z Vlámska, kde spolu v minulosti pracovali. „Právě dobré vztahy mezi těmito politiky by mohly utišit případné institucionální rozkoly při vyjednávání,“ myslí si."

Celý článek je dostupný na serveru Euractiv.

#Euractiv #Brexit #citace #vyjednávání

Tereza Novotná
Výzkumná spolupracovnice

Expertiza: evropská zahraniční politika, Severní a Jižní Korea a jihovýchodní Asie; Evropská služba vnější činnosti (EEAS), Delegace EU; transatlantické vztahy a obchod; rozšiřování EU a evropské instituce; německá zahraniční a domácí politika (zejména ve východních částech Německa).

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org