POZVÁNKA: Prague Climate Talks: Klima jako volební téma: Česko vs. Německo

Rádi bychom Vás pozvali na debatu Prague Climate Talks, kterou organizuje Institut pro evropskou politiku EUROPEUM spolu s Heinrich-Böll-Stiftung Prague a pod záštitou OSN Česká republika. Mediálním partnerem projektu je Deník N. Ve čtvrtek 9. září se zaměříme na Klima jako volební téma. Událost proběhne od 17:00 do 18:30 hodin online na našem Facebooku.

Podzim 2021 se ve středoevropském regionu nese ve znamení parlamentních voleb – novou vládu si zvolí jak občané České republiky, tak i Německa. Zatímco některá témata budou rezonovat v obou zemích, jako například obnova ekonomiky a společnosti po pandemii COVID-19, u jiných témat se vnímání v obou zemích výrazně liší.
Jak se staví česká a německá společnost k otázce ochrany klimatu a životního prostředí? Budou se voliči rozhodovat na základě postoje stran k těmto otázkám? Co stojí za vzestupem environmentálních témat v německé politice? Bude Česká republika tento trend následovat?

Pozvání přijali:

  • Adéla Jurečková, ředitelka, Heinrich Böll Stiftung Praha
  • Michal Berg, spolupředseda, Zelení
  • Josef Patočka, výzkumník, Re-set: platforma pro sociálně-ekologickou transformaci

Moderátorka: Markéta Boubínová, Deník N

Akci budeme vysílat živě online a přímý přenos bude možné sledovat zde na stránce události. Do diskuze se budete moci zapojit přímo během debaty pomocí komentářů pod videem. Pokud máte již nyní nějaké otázky, pište je, prosím, do diskuze u události.
Živé vysílání i záznam diskuze bude k dispozici zde

#Prague Climate Talks #klima #volby #politický marketing

Kateřina Davidová
Seniorní výzkumná pracovnice

Expertíza: Energetická a klimatická politika EU, ochrana životního prostředí

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org