CT24: Brexit and early UK elections

Our Vladimír Bartovic was a guest of Monday afternoon Studio CT24. The subjects of his commentary were early elections in the UK and Brexit.

Minimálně stejně netrpělivě jako politické strany ve Velké Británii, protože ta sága s brexitem trvá už opravdu příliš dlouho, a tyhle volby jsou další epizodou v tomhletom příběhu. Výsledky těchto voleb v každém případně rozhodnou jakým způsobem se ten proces brexitu pohne dále. Jestli Velká Británie 31. ledna z EU odejde a nebo se bude tento proces protahovat.

Konzervativci by chtěli, aby rozhodl brexit. Sázejí na to, že získají všechny voličské hlasy lidí, kteří si přejí co nejrychlejší brexit. Labouristé naopak doufají, že brexit nebude hlavním tématem voleb. Vsázeli na to a vyhýbali se otázce brexitu a doufají, že budoucnost Velké Británie a ekonomické otázky zvítězí.

You can find the whole commentary on the web of ČT24.

#ČT24 #Brexit #Great Britain

Expertise: EU institutional issues, Economic and Monetary Union, € and European budget, Brexit, EU foreign policy, EU enlargement with the focus on Western Balkans, Slovak foreign and domestic policy and economic issues

Related articles



EUROPEUM Institute for European Policy
Staroměstské náměstí 4/1
Prague 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org