Festival demokracie v Knihovně Václava Havla: Migrační krize a západní Balkán - stabilita vs. demokracie.

Přijměte pozvání na událost v rámci Festivalu Demokracie v Knihovně Václava Havla na téma "Migrační krize a západní Balkán: stabilita vs. demokracie. Pozvání přijali Michal Vít, Zora Hesová a Zuzana Lenhartová.

Dovolujeme si Vás pozvat na událost ve spolupráci s Festival Demokracie na téma "Migrační krize a západní Balkán: stabilita vs. demokracie", která probíhá v rámci doprovodného programu Forum 2000. Celá událost se bude konat v pondělí 9. října ve 12:30 v Knihovně Václava Havla. 

Pozvání přijali: 

• Michal Vít, researcher, Europeum

• Zora Hesová, research analyst, Association for International Affairs

 Zuzana Lenhartová, ředitelka, Pomáháme lidem na útěku

Od roku 2015 přinesla migrační krize do střední Evropy nejen změnu společenského a politického kontextu, ale zejména ukázala na dalekosáhlé problémy balkánských států. Jedná se o zásadní problémy připomínající autoritářské režimy velmi vzdálené demokratickému vládnutí. Hlavní roli zde hraje všudypřítomná systémová korupce, centralizace rozhodovacích pravomocí do rukou úzké skupiny vládnoucích činitelů, stírání hranic mezi tím, co je považováno právní jednání a akceptovanou šedou zónu.

Více informací o celé události naleznete zde.

Festival demokracie probíhá ve dnech od ​5. – 12. října 2017 v Praze a v dalších městech po celé České republice. V rámci Festivau demokracie probíhají přednášky, diskuse, výstavy a mnoho dalších kulturních či vzdělávacích aktivit, na kterých se podílejí neziskové organizace, univerzity a řada dalších partnerů. Více o celém programu Festivalu demokracie naleznete zde. Informace o samotném Festivalu demokracie pak na jejich stánkách Facebook.

Těšíme se na Vás.

#EU Migrace #Demokracie #Festival demokracie #Forum 2000

Michal Vít
Výzkumný pracovník (do září 2018)

Oblasti zájmu: Politické strany, národní identita, V4



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org