EUROPEUM na Foru 2000

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM se podílel na letošním Foru 2000.

V prvé řadě připravil na Foru 2000 panel s názvem National identity in election campaigns, který proběhl 13. 10. od 17. 30 do 19.00 v centru Člověka v tísni Langhans. Panelu se mimo jiné zúčastnila Iveta Radičová, která zdůraznila například důležitost vnímání sama sebe jako občanky a s tím spojených práv. Dále vystoupil Pavel Svoboda, nově zvolený poslanec Evropského parlamentu, který upozornil na využívání různých témat ve volbách a právě národní cítění označil za jedno z nejdůležitějších. Diskutující se shodli na faktu, že většina Evropanů se primárně neidentifikuje jako Evropané, ale jako Češi, Slováci, Francouzi apod.

Pokud vás téma národních identit zajímá, můžete navštívit stránku našeho projektu National identities in CEE.

Vladimír Bartovic moderoval další z panelů Fora 2000 s názvem Human Rights in the Czech Transition and Development Cooperation: Challenges and Opportunities, která se účastnil také první náměstek ministra zahraničních věcí Petr Drulák.

Více o tématu se dozvíte v příspěvku na našem blogu.

#CEE #lidská práva #blog #Forum 2000

Radomír Špok
Výzkumný spolupracovník

Oblasti zájmu / výzkumu: vzdělávání, regionální politika, kohezní politika (politika soudržnosti), participativní demokracie, transparentnost, lobbying.

Expertiza: Institucionální problémy EU, Ekonomicke a Měnové Unie, Euro a Evropský rozpočet, Brexit, zahraniční politika EU, rozšíření EU na Západní Balkán, Slovenská zahraniční a domácí politika a ekonomické problematiky



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org