Konference Forum 2000: Česko v mezinárodních vztazích: Lídr, následovník nebo flákač?

Dne 18. října se bude pořádat moderovaná diskuze s názvem "Česko v mezinárodních vztazích: Lídr, následovník nebo flákač?", která se uskuteční v rámci výroční 20. konference Forum 2000 "Odvaha převzít odpovědnost".

Náš ředitel Vladimír Bartovic bude v úterý 18. října moderovat diskuzi v rámci konference Forum 2000 na téma role České republiky na mezinárodním poli. 

Česká republika jako člen mezinárodního společenství působí v několika důležitých mezinárodních organizacích jako OSN, EU a NATO. Současný mezinárodní vývoj nás staví před otázku, jakou roli chce a může v současnosti na mezinárodním poli zastávat. Tato otázka se týká zejména oblasti podpory demokracie a lidských práv, která byla dlouhodobě jedním z nejdůležitějších a nejvýraznějších prvků české zahraniční politiky. Dokáže Česká republika zůstat v této oblasti nadále lídrem nebo jenom následovníkem či dokonce snad „flákačem“?

Panelisté budou:

  • Pavel Bělobrádek, předseda KDU – ČSL
  • Petr Fiala, předseda ODS
  • Jaroslava Pokorná Jermanová, místopředsedkyně ANO
  • Marek Ženíšek, místopředseda TOP 09
  • ČSSD: v jednání 

Pro účast na diskuzi je nutná registrace. Registrovat se můžete nejpozději do 17. října zdeVíce informací o události naleznete na webových stránkách DEMAS.

#Forum 2000 #diskuze #mezinárodní vztahy

Expertiza: Institucionální problémy EU, Ekonomicke a Měnové Unie, Euro a Evropský rozpočet, Brexit, zahraniční politika EU, rozšíření EU na Západní Balkán, Slovenská zahraniční a domácí politika a ekonomické problematiky



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org