Vyfiltrujte si články z období

V4 Defence Planning And Its Lessons For Ukraine And Moldova

Martin Michelot se podílel svojí kapitolou na publikaci 'Strengthening the Eastern Frontier' kterou vydalo Centrum pro Euro-Atlantickou integraci a demokracii (CEID).

Zjistit více PDF

Party Responses to the EU in the Western Balkans: Transformation, Opposition or Defiance?

Náš výzkumný spolupracovník Marko Stojic vydává knihu, která přináší komparaci politických stran Chorvatska a Srbska na jejich postoje k EU a evropským záležitostem.

Zjistit více

Rationality of the EU ETS: Holding it Together or Preventing Deeper Changes?

Jan Šťáhlavský ze Stockholm Resilience Centre vypracoval policy paper, který slouží jako podkladový materiál pro druhou diskusi ze série Prague Climate Talks. Ta proběhne 3. října 2017 v Evropském domě.

Zjistit více PDF

Reakce na rok 2016 a roky předešlé: Evropská unie a její budoucnost

Nenechte si ujít článek našeho výzkumného pracovníka Michala Víta ohledně budoucnosti Evropské Unie v kontextu Západního Balkánu pro portál European Western Balkans.

Zjistit více

Komentář: State of the Union Address 2017

Vladimír Bartovic, Martin Michelot, Zuzana Stuchlíková, Christian Kvorning Lassen, Kateřina Davidová, Alexandr Lagazzi a Benedetta Fornaciari da Passano reagují na projev předsedy Jean-Claude Junckera o stavu Unie z hlediska budoucího vývoje EU s ohledem na pozici České republiky.

Zjistit více PDF

France and the V4 in a multi-speed Europe: rough times ahead?

Náš Martin Michelot se ve svém nejnovějším policy paperu věnuje vztahům Francie a zemí V4 z perspektivy strategie E. Macrona, možného vícerychlostního scénáře a francouzsko-německé politické iniciativě; v závěru pak představuje možnosti a příležitosti spolupráce v dlouhodobém časovém měřítku.

Zjistit více PDF

Nejasná budoucnost Gibraltaru po Brexitu

Bára Pravdíková analyzuje ve svém nejnovějším blogu situaci týkající se Gibraltaru potom co Velká Británie vystoupí z Evropské unie.

Zjistit více

Má Evropská unie pro Maďarsko a Polsko tu správnou politiku?

Vladimír Bartovic pro Carnegie Europe, v rámci série Judy Asks, odpovídal na otázku, zda má Evropská unie pro Maďarsko a Polsko tu správnou politiku.

Zjistit více

Právní stát v Polsku a čekání na Godota

Naše Zuzana Stuchlíková se ve svém nejnovějším blogu věnuje současné krizi vztahů mezi EU a Polskem.

Zjistit více

Same-sex marriage in Germany: A lost vote for Merkel, or a part of canny politics?

Naše Elli Hoai Anh v nejnovějším blogu analyzuje nedávné historické hlasování o legalizaci manželství párům stejného pohlaví z hlediska vnitropolitické situace Německa a pozice Angely Merkelové.

Zjistit více



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org