V4 Defence Planning And Its Lessons For Ukraine And Moldova

Martin Michelot se podílel svojí kapitolou na publikaci 'Strengthening the Eastern Frontier' kterou vydalo Centrum pro Euro-Atlantickou integraci a demokracii (CEID).

Martin Michelot se podílel svojí kapitolou na publikaci 'Strengthening the Eastern Frontier' kterou vydalo Centrum pro Euro-Atlantickou integraci a demokracii (CEID). Jeho kapitola s názvem 'V4 Defence Planning and its Lessons for Ukraine and Moldova' se zaměřuje na potenciál vojenské spolupráce Ukrajiny a Moldavska se zeměmi Visegradské skupiny a na možnou roli zemí V4 na integraci obou zemí do západních struktur. Celá kapitola je pak zasazena do kontextu vztahů NATO a Evropské unie a V4 a EU a potenciální budoucí spolupráce Ukrajiny a Moldavska jak s Evropskou unií, tak i s NATO.

The V4 can play an important role in devising a strategy to integrate Ukrainian and Moldovan forces in multinational exercises where V4 (full or partial) participation is planned, in order to also firmly anchor the military structures to the West.

Celou publikaci si můžete přečíst kliknutím na tlačítko PDF napravo u článku. Kapitola Martina Michelota je pak na stranách 12 až 23.

#NATO #Visegrad #Ukrajina #Moldavsko

Martin Michelot
Výzkumný spolupracovník

Expertiza: NATO and transatlantické vztahy, evropská obranná a bezpečnostní politika, francouzská politika, volební procesy a sociální otázky, skupina Visegrád a CEE, institucionálné otázky EU

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org