The Future of the Visegrad Group

Think-tank 'Das Progressive Zentrum', ve spolupráci s 'Foundation for European Progressive Studies', vydává v rámci svého V4 projektu publikaci zaměřenou na budoucnost zemí V4.

Publikace s názvem "The Future of the Visegrad Group" zkoumá vnitřní vývoj zemí Visegrádské čtyřky a nastiňuje možné scénaře budoucího vývoje vztahu zemí V4 a Evropské unie. Naše Tereza Novotná a Zuzana Stuchlíková přispěly kapitolou zaměřenou na vztah občanů České republiky k EU.

Because of this lacking institutionalisation the V4 cooperation often ended up focusing either on low-level technical aspects or on a controversial topic. (...) Using the V4 as a platform for confrontation rather than for making constructive proposals is not the best way to portray itself as a trustworthy partner within the EU.

Pokud vás zajímají i pohledy z ostatních zemí regionu, celá publikace je v anglickém jazyce dostupná na stránkách Das Progressive Zentrum.

#V4 #Visegrad

Zuzana Stuchlíková
Výzkumná spolupracovnice

Expertiza: instituce EU, právní stát, střední Evropa

Tereza Novotná
Výzkumná spolupracovnice

Expertiza: evropská zahraniční politika, Severní a Jižní Korea a jihovýchodní Asie; Evropská služba vnější činnosti (EEAS), Delegace EU; transatlantické vztahy a obchod; rozšiřování EU a evropské instituce; německá zahraniční a domácí politika (zejména ve východních částech Německa).

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org