Global Go To Think Tank Index 2019: EUROPEUM je potřetí nejlepším think-tankem v ČR

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM je nejlepším think-tankem v České republice již potřetí v řadě. V celé střední a východní Evropě jsme se posunuli na druhé místo!

V roce 2019 jsme si ve všech kategoriích vedli takto:

  • 2. místo v Top Think Tanks in Central and Eastern Europe 
  • 50. místo v Top Foreign Policy and International Affairs 
  • 119. místo v Top Defense and National Security
  • 123. místo v Top Think Tanks Worldwide (Non-U.S.)
  • 119. místo v Top Think Tanks Worldwide (U.S. and non-U.S.)

Global Go To Think Tank Index je každoročně vydáván Think Tanks and Civil Societies Programem (TTCSP) Pensylvánské univerzity a jedná se o celosvětový žebříček předních think-tanků z celého světa. Celoroční práci hodnotí na základě široké škály kritérií, ze které následně sestavuje žebříčky jak dle regionů, tak podle oblasti působení.

Prezentace výsledků letošního Go To Think Tank Indexu proběhla 30. ledna 2020 v New Yorku, Washingtonu D.C. a dále na více než 140 místech po celém světě.

Hodnocením prošlo víc než 8000 think-tanků a proto považujeme za nesmírnou poctu jak naše 119. místo v celosvětovém srovnání, tak 2. místo v oblasti střední a východní Evropy, kde jsme si oproti loňsku o jednu příčku polepšili. K tomu jsme již třetí rok po sobě nejlépe hodnoceným think-tankem v České republice.

Tyto výsledky jsou pro nás zároveň závazkem a motivací. Ať už jde o vytváření prostoru pro veřejnou i odbornou diskuzi, nebo prezentování výsledků našich výzkumníků, uděláme vše pro to, abychom na povedený loňský rok navázali.

Děkujeme všem našim příznivcům, kteří mají na tomto ocenění také nepopiratelnou zásluhu. Zůstaňte s námi v kontaktu i nadále buď prostřednictvím těchto webových stránek, nebo našich sociálních médií Facebook, Twitter a Instagram.

#TTCSP #Go To Think Tank #Go To Think Tank Index #Index #Žebříček #ThinkTanksMatter



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org