Global Go To Think Tank Index 2020: EUROPEUM je počtvrté v řadě nejlepší think tank v Česku, polepšilo si celosvětově

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM je počtvrté v řadě nejlepším think tankem v Česku, ve střední a východní Evropě si udržel druhé místo. Zlepšení pak zaznamenal v celosvětovém srovnání, kde si v kategorii neamerických think tanků polepšil o 32 míst, píše se ve zprávě Global Go To Think Tank Index (GGTTI) 2020 programu Think Tanks and Civil Society (TTCSP) na Pensylvánské univerzitě.

„Opětovné prvenství našeho Institutu v tomto prestižním indexu v rámci České republiky a také posun nahoru na světovém žebříčku ukazuje na dlouhodobé kvality a píli celého našeho týmu. I v minulém roce se nám dařilo produkovat hodnotné publikace, aktivně se zapojovat do veřejného diskurzu o EU a organizovat debaty a akce pro odbornou i širší veřejnost,“ uvedl Vladimír Bartovic, ředitel Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM.

„Jsme za toto ocenění nesmírně rádi a doufáme, že i v budoucnu budeme moci pokračovat v naší misi a neustále naši práci zlepšovat,“ dodal.

Global Go To Think Tank Index je výsledkem mezinárodního průzkumu mezi více než 7500 vědci, veřejnými a soukromými dárci, policymakery a novináři. Ti pomohli seřadit přes 6600 think tanků pomocí souboru 28 kritérií vyvinutých programem Think Tanks and Civil Society (TTCSP) na Pensylvánské univerzitě.

EUROPEUM zaznamenalo zlepšení ve dvou kategoriích, v ostatních si udrželo svou pozici z roku 2019. Kompletní výsledky naleznete níže.

Umístění Institutu EUROPEUM v roce 2020:

  • 1. místo v Česku (=)
  • 2. místo ve střední a východní Evropě (Top Think Tanks in Central and Eastern Europe) (=)
  • 91. místo celosvětově, mimo USA (Top Think Tanks Worldwide (Non-US)) (↑ 2019: 123. místo)
  • 119. místo celosvětově, včetně USA (Top Think Tanks Worldwide (US and Non-US)) (=)
  • 50. místo v kategorii Zahraniční politika a mezinárodní záležitosti (Top Foreign Policy and International Affairs Think Tanks) (=)
  • 109. místo v kategorii Obrana a národní bezpečnost (Defense and National Security Think Tanks) (↑ 2019: 119. místo)

Celý report najdete pod tlačítkem PDF.

PDF

#TTCSP # Go To Think Tank # Go To Think Tank Index

Jiří Lacina
Komunikační manažer

Expertiza: Institucionální problémy EU, Ekonomicke a Měnové Unie, Euro a Evropský rozpočet, Brexit, zahraniční politika EU, rozšíření EU na Západní Balkán, Slovenská zahraniční a domácí politika a ekonomické problematiky



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org