Why are think tanks more important now than ever before: think tanks in a post-factual world

V návaznosti na minulý ročník a ku příležitosti zahájení Go To Think Tank Indexu 2016 pořádáme veřejnou diskuzi, která se zaměří na zhodnocení působnosti a činnosti think-tanků nejen v České republice a zkoumání současné schopnosti těchto institucí plnit svou funkci informování politických debat.

Global Go To Think Tank Index, který každoročně vydává Think Tanks and Civil Societies Program (TTCSP) Pennsylvánské univerzity, je celosvětový žebříček předních světových think-tanků. Index hodnotí celoroční práci think-tanků po celém světě a na základě 28 kritérií poté sestavuje žebříčky jak dle regionů, tak také podle oblasti působení. 

Diskuze proběhne ve čtvrtek 26. 1. 2017 v Informačním centru OSN v Praze (Železná 24, Prague 1) od 14:00 do 15:45.

Pozvání přijali:

  • Vladimír Bartovic, Director, EUROPEUM Institute for European Policy
  • Martin Michelot, Deputy Director, EUROPEUM Institute for European Policy
  • Rosa Balfour, Acting Director, Europe Program, German Marshall Fund of the U.S.
  • Jan Macháček, Chairman of the board of trustees, Institute for Politics and Society
  • Jiří Schneider, Executive Director, Aspen Institute Prague

In a region where the role of civil society groups like think tanks are increasingly under pressure, and where the role of outside expertise is sometimes diminished and discredited by the politicians themselves, there is a renewed urgency for think tanks to get together and discuss how they can react to these trends in order to be able to shape future policies but also continue to reach as wide a population as possible. 

Můžete se zaregistrovat zde, nebo nás kontaktovat na europeum@europeum.org. Pozvánku najdete pomocí tlačítka PDF v souborech tohoto článku a událost je dostupná i na Facebooku.

Pro více informací a shlédnutí žebříčku minulého ročníku (Report výsledků žebříčku Global Go To Think Tank Index 2015) můžete použít tento odkaz.

#Think-tank #ThinkTanksMatter #Global Go To Think Tank Index #žebříček

Martin Michelot
Výzkumný spolupracovník

Expertiza: NATO and transatlantické vztahy, evropská obranná a bezpečnostní politika, francouzská politika, volební procesy a sociální otázky, skupina Visegrád a CEE, institucionálné otázky EU

Expertiza: Institucionální problémy EU, Ekonomicke a Měnové Unie, Euro a Evropský rozpočet, Brexit, zahraniční politika EU, rozšíření EU na Západní Balkán, Slovenská zahraniční a domácí politika a ekonomické problematiky



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org