Vyfiltrujte si články z období

Populistická logika: "Brexit byl katastrofa – volejme po Czexit-u!"

Výzkumný pracovník Christian Kvorning Lassen se ve svém blogu věnuje vlně populismu a krizi vedení v několika zemí EU po výsledku britského referenda o setrvání v EU.

Zjistit více

Jak lépe komunikovat o Evropě? Evropské lídry čeká sisyfovský úkol

V rámci přípravy nadcházející schůzky na vysoké úrovni zorganizovalo Velvyslanectví Slovenské republiky, jakožto předsedající země EU, ve spolupráci s Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM a Katedrou evropských studií FSV UK uzavřenou expertní debatu. Blog Kateřiny Davidové je reflexí této diskuze.

Zjistit více

Nadcházející summit lídrů EU-27 by se měl zaměřit na znovusjednocení rozdělené Evropy

Druhý blog Tomáše Juháse, který vychází z uzavřené debaty expertů formou kulatého stolu, pořádané Velvyslanectvím Slovenské republiky ve spolupráci s Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM a Katedrou evropských studií FSV UK.

Zjistit více

Střední Evropa a uprchlická krize: kooperace, nikoliv konfrontace

Christian Kvorning Lassen je spoluautorem dokumentu analyzujícího přístup států střední Evropy k řešení migrační otázky.

Zjistit více PDF

Jak se postaví summit lídrů EU-27 k další politizaci Evropské komise?

V rámci přípravy nadcházející schůzky na vysoké úrovni zorganizovalo Velvyslanectví Slovenské republiky, jakožto předsedající země EU, ve spolupráci s Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM a Katedrou evropských studií FSV UK uzavřenou expertní debatu. Blog Tomáše Juháse je reflexí této diskuze.

Zjistit více

The European Answer to the Eurasian Challenge for Eastern Europe

Nelly Tomčíková přispěla svým článkem do rozsáhlé studie zaměřené na eurasijskou problematiku a její možná řešení z pohledu střední Evropy.

Zjistit více PDF

Proč střední Evropa potřebuje jednotnou strategii pro řešení migrační krize

Christian Kvorning Lassen je spoluautorem článku, který se zabývá potřebou jednotné strategie v rámci řešení migrační krize pro státy střední Evropy.

Zjistit více

České konexe s autokratickými režimy – Bělorusko a Ázerbájdžán

Christian Kvorning Lassen se ve článku pro Charter 97 věnuje vztahu a vazbám České republiky na autokracie Běloruska a Ázerbájdžánu.

Zjistit více

Západní Balkán na cestě do EU – status quo uprchlíkům navzdory

Michal Vít v novém policy paperu analyzuje situaci v zemích Západního Balkánu perspektivou procesu sbližování zemí tohoto regionu s EU.

Zjistit více PDF

A View from Central Europe: Co znamená Brexit pro Českou republiku?

Vladimír Bartovic pro Central European Policy Institute (CEPI) popsal implikace Brexitu pro budoucnost evropské integrace z pohledu České republiky.

Zjistit více



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org