Vyfiltrujte si články z období

EngagEU - Zapojse.eu

Projekt EngagEU (Zapojse.eu) si klade za cíl podpořit zapojení občanů do otázek zelené transformace a postpandemické obnovy Evropy tím, že vytváří prostor pro jejich aktivní participaci v otevřené diskuzi o klíčových otázkách pro Evropskou unii a Českou republiku. Skrze interaktivní webové prostředí nabízí široké veřejnosti možnost získání povědomí o Evropském parlamentu, jeho činnosti a aktuálních aktivitách, které mají dopad na každodenní život občanů. Projekt je realizován Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM a s podporou Evropského parlamentu.

Zjistit více

Café Evropa a Café Evropa v regionech

Dlouhodobě úspěšný formát debat Café Evropa probíhá jíž od roku 2015. Cílem je zprostředkovat diskuzi o evropských tématech a postavení ČR v EU široké veřejnosti. Diskutujícími hosty Café Evropa jsou odbornící na danou problematiku a zástupci evropských a českých institucí. Od 2017 se debaty konají nejen v Praze, ale i v českých regionech.

Zjistit více

Talking Europe(um) – podcast o dění v Evropě a EU

Talking Europe(um) je podcast, který komentuje aktuální dění v Evropské unii. Seznam epizod a informace o tom, kde si podcast můžete pustit, najdete v článku.

Zjistit více

Prague European Summit

Prague European Summit slouží jako platforma pro strategický dialog o společných tématech a výzvách EU již od roku 2015. Projekt spolupořádá Institut pro evropskou politiku EUROPEUM a Ústav mezinárodních vztahů Praha a každoročně se jej účastní experti na problematiku EU.

Zjistit více

European Summer School (ESS)

European Summer School (ESS) je intenzivní osmidenní vzdělávací program v Praze se zaměřením na evropskou integraci, který je organizován Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM pod záštitou Zastoupení Evropské komise v České republice a ve spolupráci s Fakultou sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze.

Zjistit více

Debaty ze série EU±

I nadále pokračujeme s projektem EU± – platformou pro diskuse na témata spojená s aktuální problematikou EU v očích mladé generace, který organizujeme již od začátku roku 2018. Nabízíme debaty na téma jako je euroskepticismus, brexit, V4, Erasmus +, práce v zahraničí, situace na západním Balkáně, migrace, kybernetická bezpečnost, Česká republika v rámci EU nebo fake news a dezinformace.

Zjistit více

České zájmy v EU – Evropa bude taková, jakou si ji uděláme

V květnu 2020 spustil Institut pro evropskou politiku EUROPEUM ve spolupráci s Ústavem empirických výzkumů STEM (iniciátorem projektu), Asociací pro mezinárodní otázky (AMO) a portálem Evropa v datech projekt České zájmy v EU. Jeho cílem je více vtáhnout českou veřejnost do toho, jak Češi ovlivňují politiku v Evropě, a zkoumat, zda politici v Evropě skutečně prosazují české zájmy.

Zjistit více

Workshopy Mladí a klima

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM společně s Friedrich-Ebert-Stiftung nabízí středním školám workshopy o klimatické změně.

Zjistit více PDF

Prague Climate Talks 2021 – debaty o klimatické změně

Tak jako v minulých letech i v roce 2021 pokračujeme s projektem Prague Climate Talks – platformou pro expertní diskuse na témata spojená se změnami klimatu. Nabízíme několik debat s odborníky a profesionály z relevantních oborů.

Zjistit více

European Summer School 2021: Europe´s Pandemic Recovery - An Opportunity for Sustainable Development and Future Resilience

V červenci proběhne již 18. ročník letní školy European Summer School. Letošní program bude zaměřený na post-pandemickou obnovu Evropy a přednášky se budou věnovat různým dimenzím v rámci debaty o obnově, i jiným důležitým tématům, které aktuálně hýbou Evropskou unií.

Zjistit více PDF



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org