Tisková zpráva | RESILIENT EUROPE: Společná odpovědnost za posílení demokracie

Centrum pro informovanou společnost společně s Asociací pro mezinárodní otázky a Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM připravilo na 8. až 10. října 2024 sérii akcí Resilient Europe. Fórum se zaměřilo na posílení strategické komunikace a boj proti dezinformacím. Jeho cílem bylo sdílet osvědčené postupy z různých zemí a poučit se z jejich úspěchů i chyb při posilování demokratických principů, potírání autoritářství a populismu a sjednocování společnosti proti rozdělujícím vlivům.

Společně s našimi partnery jsme vyslali důležité poselství - obrana a posilování našich demokratických institucí je společnou odpovědností; odpovědností, která náleží vládám, nevládním organizacím, občanské společnosti a nám všem.

Programu, který se konal na třech různých místech v Praze během tří dnů, se zúčastnilo více než 250 účastníků z 33 zemí.

Upřímně děkujeme všem našim partnerům, mj: Ministerstvu zahraničních věcí České republiky, Centru evropských studií Wilfrieda Martense, Spolkovému centru občanského vzdělávání, Odboru komunikace o evropských záležitostech Úřadu vlády České republiky, Psychologické obranné agentuře (Švédsko), Česko-německému fondu budoucnosti, Zastoupení Evropské komise v České republice, Velvyslanectví Spojených států amerických v Praze, Velvyslanectví Švédska v Praze, Velvyslanectví Nizozemského království v Praze, Velvyslanectví Velké Británie v Praze a Velvyslanectví Spolkové republiky Německo v Praze.

Více informací o fóru a další fotografie najdete na stránkách CIS zde.

Zdroj fotografie: CIS

#Tisková zpráva #fórum #Resilient Europe