POLICY BRIEF: Inovace kultury a kreativních odvětví: Evropský inovační a technologický institut otevírá dveře novému konsorciu

Naše výzkumná spolupracovnice Katarína Svitková napsala další článek nové publikační série EUROPEUM: 2021–2027 Horizon Europe. Ve svém policy briefu se Katarína zaměřuje na oživení kulturního průmyslu po pandemii.

"S uvolňováním protipandemických opatření v některých zemích EU spolu s postupujícím očkováním se umělci a kreativci těší na návrat ke svému původnímu řemeslu. Jedna z nejslibnějších iniciativ na úrovni EU, která jim v tom má pomoci, souvisí s inovačním ekosystémem EIT, o které bylo představeno v rámci EUROPEUM Horizon Innovation. EIT nedávno oznámil své plány na spuštění významného inovačního centra pro kulturu a kreativní průmysl. Jakožto znalostní a inovační komunita (KIC) má být založena v rámci EIT a bude sloužit jako inovační síť pro startupy, malé a střední podniky, univerzity, nevládní organizace a výzkumné organizace v celé Evropě."

Celý článek si můžete přečíst v angličtině v přiloženém PDF.

#EIT #Horizon Europe #Kultura

Katarína Svitková
Výzkumná spolupracovnice

Odbornost: klimatická politika, udržitelnost, městské vládnutí a politika resilience měst, bezpečnostní politika, mezinárodní vysokoškolské vzdělávání

Série článků výzkumné spolupracovnice Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM Kataríny Svitkové se zaměřením na „Inovativní Evropu“ – třetí dimenzi (neboli 3. pilíř) Horizon Europe. Horizon Europe je klíčový program financování výzkumu a inovací EU.



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org