POZVÁNKA: Café Evropa v regionech – Mladá Boleslav: Brexit – jak se dotkne našich životů, vzájemného obchodu a vztahů?

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM společně s Evropskou komisí v ČR, Kanceláří Evropského parlamentu v ČR, Knihovnou města Mladá Boleslav a Europe Direct Vás srdečně zve na další debatu ze série Café Evropa v regionech. S tématem "Brexit – jak se dotkne našich životů a vzájemného obchodu? Jaké budou vztahy EU a Velké Británie?" se tentokrát podíváme do Mladé Boleslavi už v pondělí 2. března.

KDY a KDE?

  • Pondělí 2. března od 17:00 do 18:30
  • Knihovna města Mladá Boleslav (Třída Václava Klementa 1229, Mladá Boleslav)

Odchod Velké Británie z Evropské unie se ukázal být mnohem komplikovanější, než se původně předpokládalo. Po jeho opakovaných odkladech k brexitu došlo na konci ledna 2020, ale tím celá situace nekončí. Do konce tohoto roku běží takzvané přechodné období, během kterého probíhají jednání o uspořádání vzájemných vztahů v řadě oblastí. Proto je budoucí podoba vztahů mezi EU a Velkou Británií, která bude přímo ovlivňovat i české firmy a občany, stále velmi nejasná.

Jaké jsou představy Evropské unie a České republiky o vztazích s Velkou Británií a jak se změní hlavní rozhodovací síly a financování v EU? Jak definitivní odchod Spojeného království ovlivní Českou republiku, naše firmy a občany? Jaké nové možnosti nám může brexit přinést? Co se bude dít během přechodného období a podaří se do jeho konce vyřešit všechny palčivé otázky spojené s brexitem? Bude po svém odchodu Velká Británie vůbec schopna dostatečně spolupracovat s evropskými státy, nebo se bude orientovat spíše jinam? Jak brexit ovlivní evropskou ekonomiku, pracovní vztahy a běžný život občanů EU žijících v Británii?

Pozvání k debatě nad těmito a dalšími otázkami přijali:

  • Ondřej Houska – redaktor, Hospodářské noviny
  • Štěpán Pech – ředitel, Odbor evropské institucionální a právní podpory, Úřad vlády ČR
  • Radek Špicar – viceprezident, Svaz průmyslu a dopravy ČR

Moderátorem debaty bude Martin Vokálek, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.

Pokud se chcete debaty zúčastnit, poprosíme Vás o registraci sloužící k organizačním účelům, která není závazná. Budeme velice rádi za její vyplnění ZDE. Událost najdete také na Facebooku. Máte-li jakýkoliv dotaz, obrátit se na nás můžete na e-mailu debaty@cafe-evropa.cz. Těšíme se na Vaši účast!

 

#Café Evropa v regionech #Brexit



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org