Gratulace Hillary Clintonové ke zvolení příští prezidentkou Spojených států

V aktuálním blogu se výzkumník Christian Kvorning Lassen zaměřuje na vyhlídky republikánského prezidentského kandidáta.

  • Odhalení kompromitujícího videa, pocházejícího z roku 2005, zatlouklo poslední hřebík do rakve jeho hlavního protagonisty Donalda Trumpa a jeho prezidentských nadějí. Právě kvůli tomuto videu Trump ztrácí přízeň jádra vlastní voličské základny - privilegované bílé muže - znesvěcením jejich nejcennějšího "majetku", jejich žen.
  • Už i protřelí republikánští funkcionáři si uvědomují, že Trumpův boj o prezidentské křeslo je bitvou dávno ztracenou a v zájmu vlastního přežití tak hromadně opuštějí potápějící se loď a soustředí se na vlastní zvolení, aby zachránili republikánský vliv v Kongresu.

Trump překročil pomyslnou hranici, když zasáhl jádro republikánského voličstva v místech nejcitlivějších: privilegovaný bílý muž a jeho „majetek“. Ženy.

Celý článek je k dispozici na blogu iHNed.

Příspěvek byl sepsán v rámci nového formátu debat Café Evropa, jako podklad k deváté debatě s názvem "Klání o Bílý dům - co nás čeká po prezidentských volbách v USA?", pořádané 26. 10. 2016."

#USA 2016 #Trump #Clinton #Café Evropa

Christian Kvorning Lassen
Zástupce ředitele & vedoucí výzkumu

Expertiza: Migrace/evropská migrační krize, zahraniční politika EU, mezinárodní právo týkající se humanitárních intervencí, skandinávská politika, populismus



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org