Hospodářské noviny | Dříve či později zasáhne Green Deal naše peněženky a politici toho strachu zneužívají. Zastavit ho ale už nejde

Green Deal se stává jedním z hlavních témat blížících se voleb do Evropského parlamentu. Kandidující strany zdůrazňují jeho význam a vliv na budoucí politiku, přičemž očekávané změny zasáhnou různé sektory ekonomiky a každodenní život občanů. Diskutuje se zejména o úpravách pravidel pro zákaz prodeje aut se spalovacími motory od roku 2035 a o připravovaném ESG reportingu, který by mohl znamenat výraznou administrativní zátěž pro středně velké firmy. Transformace směrem k zeleným technologiím přináší příležitosti i výzvy, a výsledek bude záviset na dovednostech a síle jednotlivých vyjednávačů v nadcházejících jednáních. V podcastu Hospodářských novin o tématu mluvil zástupce ředitele Institutu EUROPEUM Viktor Daněk.

Je to téma nabité emocemi. Každý z nás ví, že dřív nebo později nějakým způsobem Green Deal zasáhne naše peněženky, a politici toho strachu zneužívají.

Celý podcast si můžete pustit zde.

#Green Deal #eurovolby

Viktor Daněk
Zástupce ředitele

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org