POZVÁNKA | Evropa v zajetí krizí –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Co dál?

Srdečně Vás zveme na debatu s Andrej Stančíkem na téma: "Evropa v zajetí krizí –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Co dál?", která se uskuteční v pondělí 13. února od 18:00. Debata proběhne v prostorách PKC (Pražské kreativní centrum)

V posledních letech se Evropa a Evropská unie potýkaly s jednou krizí za druhou - od pandemie Covid-19 a s ní spojených hospodářských a společenských změn až po ruskou agresi na Ukrajinu, vysokou inflaci a energetickou krizi. Historie Evropy však ukazuje, že krizová období jsou také příležitostí k reformám a pokroku v klíčových oblastech. Během debat na konferenci o budoucnosti Evropy občané EU upřednostňovali změny v oblastech demokracie a hodnot, klimatu a životního prostředí, role EU ve světě, zdraví a posílení evropské ekonomiky.


Kam jako Unie směřujeme a jaké poučení si můžeme vzít ze současné situace? Blíží se výročí ruské agrese na Ukrajinu - jak válka na evropském kontinentu změní směřování EU? Které oblasti jsou pro mladé lidi prioritní a jak vlastně mladí lidé v našem regionu vidí budoucnost Evropy?
Na tyto otázky odpoví Andrej Stančík, státní tajemník Ministerstva zahraničních věcí a evropských záležitostí Slovenské republiky, v diskuzi se studenty a mladými odborníky.
Chcete-li se diskuze zúčastnit, zaregistrujte se zde:
https://forms.gle/wwA87JLYA4e3GVBN9

 

#Evropa #Krize



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org