Think Visegrad Fellowship – Call for Proposals 2019

Náš institut je jednou z osmi institucí účastnících se Think Visegrad Fellowship programu pro kandidáty z nečlenských zemí V4.

Think Visegrad, financovaný Mezinárodním visegrádským fondem, je platforma think-tanků se zaměřením na strategicky důležité regionální záležitosti. Cílem platformy je analyzovat klíčová témata Visegrádské skupiny (Česká republika, Maďarsko, Polsko, Slovensko), a poskytnout doporučení pro vlády zemí V4, předsednictví skupiny a Mezinárodní visegrádský fond. Think Visegrad navíc nabízí fellowship pro experty z nečlenských zemí V4.

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM bude, společně s dalšími spolupracujícími think-tanky, hostitelskou organizací jednomu expertnímu pracovníkovi, jež bude mít možnost podílet se na aktivitách Institutu po dobu maximálně osmi týdnů.

Vybraný kandidát by měl během této doby vypracovat policy paper a uskutečnit jednu veřejnou prezentaci na předem stanovené téma. Úspěšný kandidát navíc obdrží jednorázovou sumu ve výši €3,000 na pokrytí veškerých nutných nákladů spojených s cestou a pobytem (ubytování, místní doprava apod.). Z této částky bude dále povinen uhradit náklady spojené s daněmi a dalšími poplatky, včetně zdravotního a sociálního pojištění. Think Visegrad se zavazuje uhradit náklady spojené s cestou do České republiky.

Téma: Výzkum je možné uskutečnit v rámci v některé z následujících oblastí výzkumu: politická věda, mezinárodní vztahy či ekonomie. Specificky vybrané téma by však mělo korespondovat s naším polem výzkumu. Zájemcům je tedy doporučeno si nejdříve projít naše webové stránky.

Trvání: Délka programu je 6 až 8 týdnů.

Podmínky přijetí: Kandidát musí pocházet z nečlenské země V4 a musí mít alespoň pět let pracovních zkušeností ve své oblasti výzkumu. Preferování budou uchazeči, kteří již významně přispěli v rámci svého pole výzkumu.

Uzávěrka přihlášek: Kompletní přihlášku, skládající se z oficiální přihlášky, strukturovaného CV (včetně seznamu publikací) a motivačního dopisu (maximálně 300 slov), je nutné poslat na email thinktank@sfpa.sk nejpozději 14. dubna 2019.

Oficiální přihlášku a dokument s více informacemi naleznete v PDF na pravé straně tohoto článku.

Pro další info navštivte stránky Think Visegrad.

#Think Visegrad #Visegrad #Fellowship #V4 #International Visegrad Fund



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org