Vyfiltrujte si články z období

Info.cz: Nový Marshallův plán? Evropská komise se snaží „nakopnout“ ekonomiky západního Balkánu

Naše výzkumná pracovnice Jana Juzová na zpravodajském portálu Info.cz nedávno publikovala článek zabývající se hodnocením vývoje ve státech ucházejících se o členství v EU. Autorka v textu shrnuje výstupy, se kterými přišla Evropská komise ve své zprávě a komentuje také možnou pomoc v podobě Ekonomického a investičního plánu.

Zjistit více

Rádio Z: Svjatlana Cichanouská na setkání s německou kancléřkou

Zástupce ředitele Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM Martin Vokálek byl v úterý 6. října 2020 hostem ranního vysílání Rádia Z. Vyjádřil se k návštěvě Svjatlany Cichanouské u německé kancléřky Angely Merklové a okomentoval současnou politickou situaci v Bělorusku.

Zjistit více

ČT24: Summit lídrů EU – napětí ve Středomoří a sankce vůči Bělorusku

Vedoucí naší bruselské kanceláře Žiga Faktor komentoval v pátek 2. října na ČT24 vývoj summitu lídrů EU. Tématem komentáře byl společný postup EU proti Turecku a sankce vůči běloruskému režimu.

Zjistit více

Rádio Z: Bělorusko a Lukašenkova inaugurace

Zástupce ředitele Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM Martin Vokálek byl ve čtvrtek 24. září 2020 hostem odpoledního vysílání Rádia Z. V interview komentoval současnou situaci v Bělorusku, a to jaké události provází inauguraci pro Lukašenkovo šesté funkční období.

Zjistit více

Seznam Zprávy: EU odhalila plán na nový azylový systém

Náš analytik Vít Havelka se vyjádřil k návrhu nového azylového a migračního systému na zpravodajském portálu Seznamzpravy.cz. Ve svém vyjádření okomentoval možnosti, které vyplývají z nového řešení pro Českou republiku.

Zjistit více

Info.cz: Zodpovědnost za naši budoucnost musíme převzít sami, Evropa nám jen ukazuje cestu

Naše výzkumná pracovnice Kateřina Davidová na zpravodajském portálu Info.cz nedávno publikovala článek zabývající se snížováním evropských emisí. Autorka v textu reaguje na skeptický přístup zástupců české vlády k novému klimatickému plánu, který v polovině září představila Evropská komise.

Zjistit více

Info.cz: Evropská integrace se prohlubuje. Díky vyššímu rozpočtu bude mít EU větší vliv

Náš Vítek Havelka je autorem článku-komentáře na zpravodajském portálu Info.cz. V textu se zabývá analýzou trendu prohlubování evropské integrace, a to v návaznosti na dohodě o evropském rozpočtu a záchranném balíčku.

Zjistit více

Euractiv: Společné zadlužení EU může být modelem pro budoucnost, zásadní je však vyřešit vlastní zdroje rozpočtu

Naše výzkumná spolupracovnice Zuzana Stuchlíková komentovala v článku pro server Euractiv priority nové Komise. Její šéfka, Ursula von der Leyenová je zmínila ve svém nedávném Projevu o stavu Unie 2020.

Zjistit více

Hospodářské noviny: Není to ideologie, ale nutnost, brání Jourová tlak Bruselu na co největší snížení emisí

Naše Kateřina Davidová poskytla pro Hospodářské noviny komentář k tématu českého postoje vůči tlaku Evropské komise na co největší snižování emisí.

Zjistit více

Deník.cz: Boj proti skleníkovým plynům. Unie chce rychlejší snižování emisí

Naše výzkumnice Kateřina Davidová společně s Nikolou Hořejšem ze STEMu komentovali pro Deník.cz otázku toho, jak česká veřejnost vnímá klimatický cíl snižování emisí. Tématu se věnovali v souvislosti s Projevem o stavu Unie 2020 Ursuly von der Leyenové.

Zjistit více



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org