Vyfiltrujte si články z období

Civil Servant Mobility Program: Školský management (říjen 2016)

V říjnu jsme již po několikáté hostil studijní cestu v rámci Programu mobility úředníků veřejné správy, který je realizován v rámci platformy Think Visegrad. Tématem byl tentokrát školský management a v rámci projektu, který se uskutečnil v týdnu od 23. do 29. října, do Prahy přijeli čtyři ředitelé škol z různých ukrajinských regionů a dva zástupci místních samospráv, kteří se věnují agendě školství.

Zjistit více

Doporučení týkající se možných opatření EU vůči Krymu

Aktivisty, odborníky a novináři v návaznosti na advokační aktivity v Bruselu, organizované v rámci projektu TRANS, byla vypracovaná řada doporučení.

Zjistit více PDF

Prague European Summit 2016 - Spot

Připomeňte si letošní konferenci Prague European Summit, která se uskutečnila v Praze ve dnech 6.-8. června v nádherných prostorách Lobkowiczkého paláce.

Zjistit více

European Summer School 2016 – “Europe in Motion” Report

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM uspořádal ve dnech 16. - 27. července již 14. ročník mezinárodní letní školy zaměřené na aktuální otázky evropské integrace.

Zjistit více

Frontiers of Democracy - Embedding Democratic Values in Moldova and Ukraine

Cílem projektu Frontiers of Democracy - Embedding Democratic Values in Moldova and Ukraine je urychlit proces demokratické transformace v Moldavsku a Ukrajině díky čerpání ze zkušeností zemí Visegrádské skupiny.

Zjistit více

Posílení bezpečnosti nezávislých novinářů a aktivistů na Krymu a Donbasu a podpora šíření informací z krizových oblastí Ukrajiny

Projekt je implementovaný ve spolupráci s Internews Ukraine a podpořený Programem transformační spolupráce TRANS Ministerstva zahraničních věcí ČR.

Zjistit více

EuropaSecura: report na Radio Wave

Ladislav Novák ve svém pořadu Universum v Rádiu Wave reportuje z našeho projektu Europa Secura. Audiozáznam rozhovoru s Radomírem Špokem a psaný report pořídil přímo na místě konání projektu.

Zjistit více

EuropaSecura: Jsou známi vítězové

Celostátní kolo soutěže pro střední školy EuropaSecura již zná své vítěze. Finální kolo programu proběhlo na vojenské základně v Brdech.

Zjistit více

EuropaSecura: Právě probíhají krajská kola

V současné době probíhají krajská kola celostátní středoškolské soutěže EuropaSecura. Studenti během nich obhajují své bezpečnostní analýzy, které vypracovali ve tříčlenných týmech na základě přesného zadání.

Zjistit více

Výsledky Think Visegrad Fellowship

Všech osm organizací participujících v programu Think Visegrad Fellowship zná své fellows! Do EUROPEA byla na dvouměsíční výzkumný projekt vybrána Tija Memisevic.

Zjistit více



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org