Vyfiltrujte si články z období

Postupující integrace EU v bezpečnostních záležitostech: Evropský mírový nástroj

Ve svém blogovém příspěvku náš stážista Vojtěch Freitag pojednává o postupující integraci EU v bezpečnostních záležitostech: Evropský mírový nástroj.

Zjistit více

Stav právního státu v EU: Omezené možnosti EU proti řešení eroze demokracie v Maďarsku a Polsku

Ve svém blogovém příspěvku naše stážistka Aneta Navrátilová pojednává o právním státu v EU s ohledem na zprávu Evropské komise a situaci v Maďarsku a Polsku.

Zjistit více

POLICY PAPER: Jak udržitelně financovat klimatickou neutralitu v České republice?

David Němeček v podkladovém článku ke stejnojmenné debatě ze série Prague Climate Talks (26. 10.) zkoumá jak udržitelně financovat klimatickou neutralitu v České republice.

Zjistit více PDF

POLICY PAPER: Slabiny zahraniční a obranné politiky EU: úsilí stát se efektivním globálním hráčem

Adrian Blazquez se v posledním policy paperu věnuje zahraniční a obranné politice EU. Zaměřuje se na aspekty jednohlasného a většinového hlasování, mezinárodních závazků a společné strategické kultury EU.

Zjistit více PDF

DOPORUČENÍ: Priority předsednictví České republiky v rámci předsednictví Rady EU 2022

Shrnutí a doporučení vyplývající z diskuze kulatého stolu Národního konventu o EU konaného dne 18. září 2020, týkající se priorit nadcházejícího předsednictví České republiky v Radě EU 2022, jsou nyní k dispozici. Vypracovali je Zuzana Kasáková, Vladimír Bartovic a Vít Havelka z Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM.

Zjistit více PDF

Evropská zelená cesta - budoucnost Česka?

Kateřina Davidová z Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM napsala komentář "Green Deal a Česká republika" pro publikaci Evropská zelená cesta - Budoucnost Česka?, která byla vydána ve spolupráci Wilfried Martens Centre for European Studies a Institutu pro křesťansko-demokratickou politiku (IKDP) a jejímž cílem je představit náměty pro Českou republiku na cestě k její udržitelné budoucnosti.

Zjistit více

POLICY PAPER: Postpandemická budoucnost transatlantických vztahů – čas přestavby, nebo opravy?

Danielle Piatkiewicz a Miroslava Pisklová z Institutu EUROPEUM jsou autorkami policy paperu v rámci letošního Transatlantic Policy Forum (TAPF).

Zjistit více PDF

Tackling the Modern Divisions of Europe through Education

Márk Szabó se ve svém posledním blogu věnuje tématu rozdělené společnosti v Evropě a především otázce, jak tento fenomén ovlivňuje nacionalismus a vzdělávání.

Zjistit více

Národní konvent o EU: Priority předsednictví České republiky v Radě EU 2022

Náš institut je odborným garantem Národního konventu o EU na téma priorit předsednictví České republiky v Radě EU 2022, který se uskuteční 18. září v online prostředí.

Zjistit více PDF

KOMENTÁŘE: Projev o stavu Evropské unie 2020

Odborníci z Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM komentují projev o stavu Unie (SOTEU), který 16. září 2020 přednesla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.

Zjistit více PDF



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org