POZVÁNKA | Green Deal a energetická krize v českém informačním prostoru

Zveme Vás na debatu na téma: "Green Deal a energetická krize v českém informačním prostoru". Debata se uskuteční v úterý 17. ledna od 18:00 do 19:30. Debatu bude možné sledovat také online na facebookové události akce.

PSSI po dobu českého předsednictví v Radě EU sledoval českou online debatu o Zelené dohodě (anglicky Green Deal), klimatu a souvisejících otázkách energetické bezpečnosti. Výzkum byl součástí širší iniciativy mapující postoje k této Zelené dohodě v pěti zemích střední a východní Evropy. Tato akce začne prezentací výsledků výzkumu. Poté bude následovat diskuse o tom, jak čelit dezinformacím spojeným s tímto tématem, důležitosti strategické komunikaci zelených politik a výzvách, které představuje současná energetická krize a válka na Ukrajině.

Výzkum představí:

  • Kristína Šefčíková, projektová manažerka PSSI
  • Tatiana Mindeková, projektová manažerka/juniorní výzkumná pracovnice, EUROPEUM
  • Michaela Ružičková, analytička Infosecurity.sk

Účastníci debaty:

  • Ladislav Miko, Generální ředitelství pro zdraví a bezpečnost potravin Evropské komise, bývalý ministr životního prostředí ČR
  • Barbora Vondrušková, Projektový manažer/Legislativa a řízení licencí, ČEZ, a.s.

Debatu bude moderovat Markéta Boubínová, Deník N.

Akce probíhá v spolupráci s PSSI, Institutem EUROPEUM a s podporou International Republican Institute (IRI)’s Beacon Project.

#Green deal



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org