POZVÁNKA: Dialog: Názory české společnosti na Green Deal

Srdečně Vás zveme na debatu "Dialog: Názory české společnosti na Green Deal" pořádanou ve spolupráci se STEM Ústav empirických výzkumů, z.ú. Dialog bude prezentovat výzkum názorů české společnosti na Green Deal, který vznikl ve spolupráci STEM Ústavu empirických výzkumů a Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM. Dialog bude vysílán živě ve středu 2. prosince 2020 od 17:30 na našich facebookových stránkách.

Zelená dohoda, neboli Green Deal, je pravděpodobně nejskloňovanější evropskou politikou v českém mediální prostoru. Jejím cílem je podpořit přechod Evropské unie na uhlíkově neutrální ekonomiku do roku 2050. Odpůrci plánu tvrdí, že Green Deal poškodí českou a evropskou ekonomiku, nebo že je příliš nákladný. Zastánci dohody zase říkají, že pomůže zlepšit globální klima. Ať už je tomu jakkoliv, budoucnost politiky se bude odvíjet i od názorů české společnosti.


Postaví se na stranu zastánců nebo odpůrců Zelené dohody? Jaké jsou argumenty pro a proti v rámci české společnosti? Má Green Deal potenciál ovlivnit české vnímání členství v EU? A jsou Češi ekologickými neználky, nebo naopak ochranu přírody podporují?


Na tyto a další otázky budou odpovídat autoři výzkumu:


Nikola Hořejš, STEM Ústav empirických výzkumů, z.ú.
Vít Havelka, EUROPEUM Institute for European Policy


Dialog budeme vysílat živě na facebookových stránkách EUROPEUM Institute for European Policy. Své dotazy můžete autorům pokládat v komentářích pod videem nebo již nyní na stránce události.


Budeme se těšit na Vaši účast!

#Green Deal #Zelená dohoda

Vít Havelka
Seniorní výzkumný pracovník

Expertiza: Institucionální vztahy EU se členskými státy, europeizace, transformativní role Evropské unie



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org