Tisková konference: Tentokrát budu volit

V úterý 6. listopadu 2018 proběhla za přítomnosti médií tisková konference k nově spuštěné iniciativě Evropského parlamentu s názvem "Tentokrát budu volit."

V rámci podpory zvýšení účasti v evropských parlamentních volbách, které se budou konat 24. a 25. května 2019 byla spuštěna iniciativa "Tentokrát budu volit," do níž se mohou zapojit občané z celé EU. Připojil se k ní i náš Martin Vokálek

K zapojení do platformy mě osobně vedlo především to, že bych vážně chtěl, aby u nás více lidí než pouhých 18,2 % z minulých voleb využilo svou možnost rozhodovat o tom, kdo bude reprezentovat jejich hlas v EU.

Největší smysl platformy ´Tentokratbuduvolit.eu´ vidím v tom, že propojuje veřejné, nevládní i akademické instituce mezi sebou a zároveň s aktivními jednotlivci různých zaměření a věkových kategorií, a ti tak mohou společnými silami a různými způsoby šířit povědomí o nadcházejících volbách do Evropského parlamentu.

O iniciativě "Tentokrát budu volit" je možné se více dozvědět a případně se zaregistrovat na webové stránce www.tentokratbuduvolit.eu.

#eurovolby 2019 #volby do Evropského parlamentu #Evropský parlament #Tentokrát budu volit

Martin Vokálek
Výkonný ředitel

Expertiza: Ekonomická problematika, Evropská bezpečnost a NATO, válečné zločiny a mezinárodní právní problematika.



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org