Prague European Summit 2017

Třetí ročník mezinárodní konference Prague European Summit se uskuteční ve dnech 13. až 15. června 2017 v prostorách Lobkowiczkého a Černínského paláce.

Pod záštitou ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka se v červnu uskuteční již třetí ročník mezinárodní konference Prague European Summit, pořádané v areálu Pražského hradu. Na summitu se sejdou evropské politické špičky, zástupci byznysu, odborníci z nevládního sektoru, akademici a novináři. 

Mezi hlavní témata tohoto jedinečného fóra o strategických otázkách evropské integrace bude letos patřit radikalismus, Brexit a budoucnost EU, jednotný digitální trh, transatlantické vztahy, energetická bezpečnost či vztahy EU s Ruskem.

Třetí ročník Prague European Summit se koná ve dnech 13. až 15. června 2017 v unikátních historických prostorách Lobkowicz​kého a Černínského paláce. Třídenní nabitý program bude rámovat možná východiska aktuálních výzev, kterým čelí Evropská Unie i Evropa jako celek. Letos bude mezi vážené hosty patřit i Sebastian Kurz, rakouský ministr pro Evropu, integraci a zahraniční věci.  

Kam směřuje Evropa po odchodu Velké Británie z EU a jaký dopad to bude mít na evropský obchod? Je nutné a možné přenastavit vztahy s USA pod taktovkou prezidenta Trumpa či s Putinovským Ruskem? A jaká je budoucnost společné unijní obrany, jednotného trhu a bankovní unie? O tom všem přijedou do Prahy diskutovat odborníci napříč různými oblastmi veřejné i soukromé sféry.

Prague European Summit je mezinárodní konference pořádaná Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM a Ústavem mezinárodních vztahů – ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí, Úřadem vlády a Zastoupením Evropské komise v ČR. Na letošním ročníku se významně podílí také Hlavní město Praha a další partneři z veřejného i soukromého sektoru. Hlavním automobilovým partnerem je v letošním roce BMW/Stratos Auto.

Předběžný program konference zobrazíte kliknutím na tlačítko PDF na pravé straně článku. Více informací naleznete v tiskové zprávě, která je nyní k dispozici na stránkách Prague European Summit zde.

#Prague European Summit #PES



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org