Vyfiltrujte si články z období

CNN Prima News: Skotská nespokojenost se setrváním ve Velké Británii v důsledku Brexitu a pandemie roste

Náš ředitel Vladimír Bartovic se objevil v neděli 27. prosince v hlavních zprávách televize CNN Prima News, kde mluvil o skotské nespokojenosti ve Velké Británii.

Zjistit více

Rádio Z: Brexit v souvislosti s koncem přechodného období

Ředitel Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM Vladimír Bartovic byl v pátek 18. prosince 2020 hostem vysílání Rádia Z. V interview komentoval Brexit v souvislosti s koncem přechodného období.

Zjistit více

TA3: Očkování v EU začne po Vánocích

Naše výzkumná spolupracovnice Zuzana Stuchlíková okomentovala blížící se zahájení vakcinace proti novému typu koronaviru. Vakcinace by měla být na poli Evropské unie zahájena po vánočních svátcích. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová dokonce vyhlásila dny 27-29. prosince za tzv. “očkovací dny”.

Zjistit více

Visegrad Insight: Stav střední Evropy po prosincovém summitu EU

Naše výzkumná spolupracovnice Zuzana Stuchlíková je hostem podcastu Visegrad Insight, kde se rozebírá stav střední Evropy po prosincovém summitu EU a perspektivy V4 v návaznosti na kompromis v oblasti právního státu.

Zjistit více

Info.cz: Přijetí sankcí vůči Turecku je výstražný signál. Co čeká klíčové vztahy EU s Ankarou?

Vedoucí naší bruselské kanceláře Žiga Faktor se ve svém komentáři pro Info.cz zabývá postojem členských států EU vůči Turecku a jeho průzkumným aktivitám ve Středozemním moři. Zdůrazňuje pozici Turecka jako významného strategického partnera EU a snahu evropských lídrů zachovat pozitivní vztahy.

Zjistit více

Info.cz: Členské státy EU odsouhlasily vyšší klimatický cíl. Česká republika bude muset přidat

Naše výzkumná pracovnice Kateřina Davidová ve svém článku pro Info.cz informuje o výsledku dlouhého jednání o výši klimatického cíle EU pro rok 2030. Zmiňuje také problematiku alternativních možností, jako je využití plynu či obnovitelné zdroje.

Zjistit více

Info.cz: Peníze jen pro členy respektující demokracii a právní stát. Co vlastně dohoda evropských lídrů znamená?

Náš výzkumný pracovník Vít Havelka spolu s Vítem Dostálem nedávno na zpravodajském portálu Info.cz komentovali výslednou podobu dohody o evropském rozpočtu - zejména polské a maďarské podmínky.

Zjistit více

TA3: Zuzana Stuchlíková o summitu lídrů EU v Bruselu

Naše výzkumná spolupracovnice Zuzana Stuchlíková okomentovala summit EU v Bruselu, kde se sešli lídři EU, aby projednali budoucí evropský rozpočet.

Zjistit více

ČRo Plus: Summit lídrů EU o víceletém rozpočtu

Ředitel Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM Vladimír Bartovic byl ve čtvrtek 10. prosince hostem vysílání stanice Český rozhlas Plus. V rozhovoru mluvil zejména o summitu lídrů EU, kteří jednali o víceletém rozpočtu.

Zjistit více

Respekt: Rýsuje se dohoda o evropském rozpočtu. EU ustoupila Orbánovi

Zástupce ředitele Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM Christian Kvorning Lassen pro týdeník Respekt zhodnotil přísliby Bruselu, které oddalují možnou stopku dotací pro Maďarsko s Polsko kvůli porušení právního státu.

Zjistit více



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org