Vyfiltrujte si články z období

Café Evropa: Evropská unie a Čína – co nám může tato velmoc dát a vzít?

Report a záznam z debaty ze série Café Evropa, která se konala ve středu 7. prosince na téma vztahu Evropské unie a Čínské lidové republiky, jsou nyní k dispozici.

Zjistit více PDF

Visa-free travels for Ukraine and Georgia: “Are we there yet?”

Další příspěvek do série EASTERN MONITOR od Nelly Tomčíkové se věnuje aktuální otázce vízové liberalizace pro Ukrajinu a Gruzii.

Zjistit více PDF

How to make Trump comply with climate change regulations (using his own policy)

Kateřina Davidová ve svém blogu analyzuje možné následky zvolení Donalda Trumpa prezidentem Spojených států na implementaci Pařížské dohody.

Zjistit více

EU enlargement after Brexit: Temporary turmoil or the final nail in the coffin of enlargement?

Marko Stojic sepsal další publikaci ze série EASTERN MONITOR, která se věnuje dopadu rozhodnutí Velké Británie odejít z Unie na politiku rozšiřování EU.

Zjistit více PDF

Vztahy EU s Čínou – balancování mezi hodnotami a pragmatismem

Blog Geoffreyho Harrise, veterána Evropského parlamentu a profesora College of Europe v Brugách, pojednáva o vztahu Evropské unie s Činou a jeho významu pro budoucnost evropské integrace.

Zjistit více

From Renzi with Love: Italy's Constitutional Referendum

Alexandr Lagazzi sepsal v pořadí čtvrtou publikaci ze série BRUSSELS MONITOR, která se věnuje italskému ústavnímu referendu a dopadům jeho výsledku na Evropskou unii.

Zjistit více PDF

Donald Trump is the President of the United States – what happens next?

Christian Kvorning Lassen se ve svém blogu dívá do budoucnosti Spojených států amerických s Donaldem Trumpem v prezidentském křesle.

Zjistit více

Joint Solutions for Common Challenges in Central Europe: Cross-Border Cooperation in the Refugee Crisis

Naši výzkumní pracovníci Christian Kvorning Lassen a Kateřina Davidová se zapojili do projektu s názvem "Joint Solutions for Common Challenges in Central Europe: Cross-Border Cooperation in the Refugee Crisis" koordinovaného rakouským institutem Die Österreichische Gesellschaft für Europapolitik (ÖGfE).

Zjistit více PDF

Národní konvent o EU: Střednědobá revize Víceletého finančního rámce, finanční plánování EU po roce 2020 a princip European Added Value

Zuzana Kasáková a Lubor Lacina vypracovali doporučení vyplývající ze zasedání kulatého stolu Národního konventu o EU, které se konalo dne 14. října 2016.

Zjistit více PDF

Café Evropa: Klání o Bílý dům – co nás čeká po prezidentských volbách v USA?

Report a záznam z debaty ze série Café Evropa, který se konala ve středu 26. 10. na téma voleb v USA a o míře, do jaké výsledek může ovlivnit nás, co žijeme v České republice a Evropské unii, jsou nyní k dispozici.

Zjistit více PDF



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org