Vyfiltrujte si články z období

The New Silk Road Controversy and the Beijing Summit

Naše Hanka Burešová se ve svém blogu věnuje nadcházejícímu summitu v Pekingu z pohledu realizace čínského projektu Nové hedvábné stezky a jeho možné implementaci v EU.

Zjistit více

What price do Serbia and Macedonia have to pay to save the EU?

Michal Vít se ve svém nejnovějším policy paperu zaměřuje na spolupráci EU s Makedonií a Srbskem po uzavření tzv. balkánské trasy s ohledem na roli České republiky.

Zjistit více PDF

Turkey, the caliphate of Sultan Erdogan?

Náš výzkumný asistent Patrick Zingerle popsal ve svém blogu nynější politickou situaci v Erdoganově Turecku - od armádního puče až po nedávné referendum o rozšíření pravomocí tureckého prezidenta.

Zjistit více

Atlantic Voices | Solidarity Within the Alliance

Náš Martin Michelot sepsal příspěvek do publikace ''Atlantic Voices | Solidarity Within the Alliance'', ve kterém se věnuje přístupům pěti prezidentských kandidátů na obranné výdaje a členství Francie v NATO.

Zjistit více

The Next Conflict: North Korea — For Americans and Europeans Alike

Tereza Novotná napsala článek pro GMF o dění na GMF’s Brussels Forum 2017

Zjistit více

Trump’s backtracking on climate commitments is a double-edged sword

Naše Kateřina Davidová se ve svém nejnovějším blogu zabývá dopadem nedávných klimatických a environmentálních rozhodnutí prezidenta Donalda Trumpa na Spojené státy.

Zjistit více

Komentář: Římský summit

Vladimír Bartovic, Martin Michelot, Tereza Novotná, Zuzana Stuchlíková a Alexandr Lagazzi reagují na podpis Římské deklarace z hlediska budoucího vývoje EU s ohledem na pozici České republiky.

Zjistit více PDF

Duel for the next German chancellor

Naše Hanka Burešová se ve svém nejnovějším blogu věnuje nadcházejícímu politickému utkání Angely Merkelové a Martina Schulze ve světle německých parlamentních voleb.

Zjistit více

Římský summit, 60 let evropské integrace a nová vize pro Evropu

Naše Zuzana Stuchlíková se ve svém nejnovějším blogu věnuje nadcházejicímu summitu EU, který se uskutešní ku příležitosti 60. let od podepsání Římských smluv. Jakou vizi Evropy lídři EU27 představí?

Zjistit více

Western Balkans - last call to avoid permanent stagnation? 2016 Progress Reports Assessment

Christian Kvorning Lassen sepsal další příspěvek do série EASTERN MONITOR analyzující dokument 2016 Progress Reports, který byl vydán Evropskou komisí v rámci jejího 'balíčku rozšiřování' EU.

Zjistit více PDF



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org