Vyfiltrujte si články z období

Příbramský deník: Celostátní kolo EuropaSecura v Brdech. Studenti si sáhli na dno svých sil

Minulý týden se uskutečnilo celostátní kolo soutěže pro středoškoláky EuropaSecura v Brdech ve spolupráci s Armádou ČR a Ministerstvem obrany. V článku Příbramského deníku se k události vyjádřil i zástupce ředitele našeho institutu Martin Vokálek.

Zjistit více

Deník N: Zelená transformace evropských ekonomik je novou průmyslovou revolucí, zaznělo na Prague Climate Talks

Na letošní druhé debatě Prague Climate Talks se rozebírala Zelená dohoda Evropské unie, která zavazuje Evropu k tomu stát se klimaticky neutrálním kontinentem do roku 2050. Podle expertů odborné diskuze, na které vystoupila i naše výzkumná pracovnice Kateřina Davidová, to nebude snadný úkol.

Zjistit více

Český rozhlas Plus: Klimatická neutralita bude bolet, hlavně ale musí spolupracovat celý svět.

Naše výzkumnice pracovnice Kateřina Davidová byla hostem pořadu Zaostřeno, kde diskutovala na téma klíčových otázek během mezinárodních klimatických jednání.

Zjistit více

Hospodářské Noviny: Co nejlepšího přineslo Česku členství v EU

Ředitel Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM Vladimír Bartovic byl spolu s Věrou Jourovou -- místopředsedkyní Evropské komise a Petrem Kaniokem z Masarykovi univerzity dotázán na to, jak hodnotí účast Česka v EU a co nejlepšího tento pakt přinesl.

Zjistit více

Rozhlas Plus: Rusko v noci posunuje bariéry v Jižní Osetii o stovky metrů, upozorňuje gruzínská velvyslankyně

Naše výzkumná spolupracovnice Věra Řiháčková Pachta okomentovala současnou situaci v Jižní Osetii ve vztahu k NATO. Dále ve svém vyjádření zmiňuje neefektivní politiku appeasementu Severoatlantické aliance vůči Rusku.

Zjistit více

Radio Z: Mezinárodní tlak na Lukašenkův režim se bude stupňovat.

Zástupce ředitele Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM Martin Vokálek se vyjádřil k aktuálnímu incidentu z Běloruského prostředí.

Zjistit více

Info.cz: Otázka hranic na Balkáně

Naše výzkumná pracovnice Jana Juzová okomentovala pro Info.cz současnou situaci na Balkáně. V článku výzkumnice vysvětluje napjatou situaci, která byla zapříčiněna zveřejněním dvou non-paperů týkajících se možného přerozdělování území a změn hranic v oblasti západního Balkánu.

Zjistit více

EURACTIV: Stane se Konference o budoucnosti Evropy novým impulsem pro klimatickou politiku?

Naše výzkumná spolupracovnice Zuzana Stuchlíková pro server EURACTIV okomentovala Konferenci o budoucnosti evropy a s ní spojená očekávání.

Zjistit více

Deník N: Díky Bidenovi nebude klima v geopolitice ignorováno, zaznělo na Prague Climate Talks

Experti naší odborné diskuze ze série Prague Climate Talks, která se zaměřuje na změnu klimatu, se vyjádřili k tomu, jak vypadá současná americká klimatická politika a jaké změny přinese nový úřad prezidenta Bidena. Probrali také to, co z toho vyplývá pro Evropskou unii a ostatní státy.

Zjistit více

Balkan Insight: Kellnerova smrt: Začátek konce jedné éry

Náš výzkumný pracovník Vít Havelka okomentoval pro server Balkan Insight situaci týkající se zesnulého podnikatele Petra Kellnera. Článek představuje dopad tragického úmrtí na Kellnerovu skupinu PPF Group.

Zjistit více



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org