Vyfiltrujte si články z období

Preparations for the EU Multiannual Financial Framework 2021-2027 – chances and challenges for Central Europe

Andrzej Sadecki vypracoval v rámci projektu Think Visegrad analýzu víceletého finančního rámce EU pro období 2021-2027. V úvahu bere mimo jiné i možné dopady odchodu Velké Británie z Evropské unie a přináší doporučení ohledně vyjednávání zejména pro státy střední Evropy.

Zjistit více PDF

Evropský parlament: národní potenciál, který není naplno využit

Do Evropského parlamentu volí své zástupce přímo občané členských zemí EU. Slouží Evropský parlament také na obhajobu národních zájmu jednotlivých členských zemí? Jak funguje spolupráce českých poslanců Evropského parlamentu s českou státní správou a Zastoupením ČR při EU?

Zjistit více PDF

Andrej Babiš and the European Union: what to expect in 2018?

Andrej Babiš a jeho hnutí ANO vyšlo z říjnových parlamentních voleb jako jasný vítěz. Nyní v lednu 2018 nás čekají prezidentské volby, jejichž výsledek zásadním způsobem ovlivní budoucí směřování České republiky.

Zjistit více PDF

Migrační krize a nárůst populismu v České republice

Migrační krize byla a stále je jedním z hlavních témat evropské politiky. Řešení EU založené na politice solidarity, a přerozdělení uprchlíků mezi členské země, bylo zeměmi V4 zamítnuto a staly se tak symbolem nesolidarity v Evropské unii.

Zjistit více

Myanmar, Rohingya Crisis: could the EU play an important role?

Naše Benedetta Fornaciari da Passano se ve svém novém policy briefu věnuje problematice utlačování Rohingů v Myanmaru. Analyzuje také postoj EU a možnosti, jak by mohla do krize zasáhnout.

Zjistit více PDF

PESCO: Možné dopady na migraci

Naše Benedetta Fornaciari da Passano ve svém nejnovějším blogu analyzuje zahájenou strukturovanou spolupráci v obraně (PESCO) a její dopady na migraci.

Zjistit více

The European Agenda on Migration: missing pieces towards a common migration policy

Naše Benedetta Fornaciari da Passano ve své nové publikaci e sere brumon analyzuje Evropskou migrační agendu a zabývá se problematikou společné evropské migrační politiky.

Zjistit více PDF

Drawing Red Lines In Gray Areas: Deterring Russia's Challenge To Transatlantic Security Today

Martin Michelot ve svém novém policy paperu, zaměřeném na bezpečnostní a obrannou politiku, analyzuje mimo jiné vztahy NATO-Rusko.

Zjistit více PDF

Přesídlení agentur Evropské unie: co se můžeme naučit z neúspěchu?

Naše Miroslava Pěčková se ve svém novém blogu snaží najít příčinu neúspěchu Prahy a Bratislavy při přesidlování evropských agentur z Londýna.

Zjistit více

FES-CENS Paper Series 2017: CENS report událostí

V druhé polovině roku 2017 došlo k několika událostem pořádaných CENS a Budepešť office of the Friedrich Ebert Stiftung na téma momentálních problémů v Evropské Unii.

Zjistit více PDF



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org