Vyfiltrujte si články z období

ČRo Plus: Návrh, který by ukončil prodej nových aut se spalovacími motory od roku 2035, se odkládá

Naše seniorní výzkumná pracovnice Kateřina Davidová se vyjádřila pro ČRo Plus k odložení hlasování o ukončení prodeje nových aut se spalovacími motory, který má platit od roku 2035. Jeho konečné schválení na poslední chvíli nepodpořilo Německo, kterému vadí, že návrh nezahrnuje výjimku pro vozidla, která by spalovala syntetická paliva.

Zjistit více

RTVS: Normalizace vztahů mezi Srbskem a Kosovem

Naše seniorní výzkumná pracovnice Jana Juzová přiblížila pro RTVS postup jednání o dohodě mezi Kosovem a Srbskem, která probíhají v Bruselu.

Zjistit více

ČT24: Jednání o urovnání vztahů mezi Kosovem a Srbskem

Naše seniorní výzkumná pracovnice Jana Juzová se vyjádřila pro ČT24 k zahájení jednání o dohodě mezi Kosovem a Srbskem, která probíhají v Bruselu.

Zjistit více

RTVS: Ruská agrese na Ukrajině

Naše seniorní výzkumná pracovnice Jana Juzová se vyjádřila pro RTVS k plánovanému vstupu Ukrajiny do Evropské unie.

Zjistit více

Seznam zprávy: Peníze, nebo planetu? Zelená politika umí obojí

Dilema mezi zelenou ekonomikou a životní úrovní by vůbec nemuselo existovat. Z pojmu „spravedlivá transformace“ by se ale musel stát princip motivující politiky doma i v EU.

Zjistit více

Euractiv: Orbán rozšířil svůj repertoár kritiky vůči EU. Nepřátelská rétorika se již promítá do veřejného mínění

O tom, jakou politiku vede Orbán vůči Evropské unii a jeho nadcházejícím výročním projevu psal pro Euraktiv hungarista Oszkár Roginer, projektový manažer Global EU z Institutu EUROPEUM.

Zjistit více

ČRo Plus: Kurýři rozvážkové společnosti Wolt protestovali proti změně systému svého odměňování

Od začátku roku kurýři rozvážkové společnosti stávkovali již podruhé. Naše výzkumná pracovnice Klára Votavová přiblížila na ČRo Plus důvody stávky. Kurýrům vadí pokles výdělků a samotný systém odměňování označují za netransparentní. Zvýšení ochrany kurýrů a tzv. platformových pracovníků řeší i Evropský parlament, který tak reaguje na vznik nového segmentu trhu.

Zjistit více

TA3: V otázce dodávek zbraní na Ukrajinu nejedná EU jako celek, je to rozhodnutí členských států

Naše výzkumná spolupracovnice Zuzana Stuchlíková se vyjádřila pro TA3 k summitu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na půdě Evropské unie.

Zjistit více

iDNES: EU vám vypne spotřebiče. Lži o Green Dealu ovládly internet v Česku

Naše juniorní výzkumná pracovnice Tatiana Mindeková vypracovala analýzu, ve které se věnuje narativům ohledně Zelené dohody na české a slovenské informační scéně. Jaké dezinformace týkající se klimatické politiky Evropské unie zaznívají v mainstreamových i alternativních médiích? Výsledky svého zkoumání Tatiana Mindeková komentovala pro iDNES.cz.

Zjistit více

ČTK: Vítězství Petra Pavla vylepší pozici Česka v EU a NATO, ale i vztah s USA

Vedoucí naší bruselské kanceláře Žiga Faktor pro ČTK okomentoval sobotní vítězství Petra Pavla v prezidentských volbách ke vztahu k EU a NATO. Zmínil, že Pavlův nástup by mohl přinést sjednocení zahraniční politiky vlády, ministerstva zahraničí a Hradu. Rovněž naznačil, že nově zvolený prezident bude mít lepší vztahy se Spojenými státy.

Zjistit více



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org