Vyfiltrujte si články z období

Lidovky.cz: Podraží vytápění i doprava, unijní státy schválily reformu emisních povolenek

Země Evropské unie v úterý definitivně schválily další část balíku klimatických norem, s jejichž pomocí chtějí do konce desetiletí významně omezit emise skleníkových plynů. K této problematice se vyjádřila i naše seniorní výzkumná pracovnice Kateřina Davidová.

Zjistit více

Studio ČT24 | Emisní povolenky pro dopravu a vytápění budov

Naše analytička Kateřina Davidová vystoupila v pořadu Studio ČT24, kde vysvětlila novinky ohledně obchodování s emisními povolenkami. Emisní povolenky se týkají dopravy a vytápění budov.

Zjistit více

Studio ČT24 | Změny v obchodování s emisními povolenkami

Kateřina Davidová, naše analytička, vystoupila v pořadu Studio ČT24, kde vysvětlila novinky ohledně obchodování s emisními povolenkami. Europoslanci nově odhlasovali uhlíkové clo a také konec vydávání emisních povolenek v průmyslu.

Zjistit více

iDNES: Zvýší Česko svůj vliv v Bruselu? Pomůže Pavel a tam pracující krajané

Prezident Petr Pavel zamířil do Bruselu, kde má naše země potenciál zvýšit svůj vliv a hlava státu tomu může jen pomoci. Naše země totiž v posledním roce prokázala, že umí na problémy nejen poukazovat, ale i navrhovat řešení. Příkladem je podpora Ukrajiny, píše v komentáři vedoucí bruselské kanceláře Žiga Faktor.

Zjistit více

ČRo Plus: Europoslanci schválili významnou část klimatického balíku

Evropský parlament na svém úterním zasedání schválil klíčové části tzv. klimatického balíčku včetně reformy systému emisních povolenek. Cílem klimatického balíčku je snížit do roku 2030 emise o 55 % oproti úrovni z roku 1990. Pro ČRo Plus situaci přiblížila naše seniorní výzkumná pracovnice Kateřina Davidová.

Zjistit více

ČT24: Dezinformace ohledně zákazu aut se spalovacími motory

Naše projektová manažerka Tatiana Mindeková se v Newsroomu ČT24 vyjádřila k narůstajícím dezinformacím o spalovací motorech a Zelené dohodě.

Zjistit více

ČT: Finská cesta do NATO

Naše výzkumná pracovnice Danielle Piatkiewicz se v Událostech České televize vyjádřila k připravenosti Finska na vstup do NATO.

Zjistit více

RTVS: V Haagu soudí bývalé vedení kosovské armády

Naše výzkumná pracovnice Jana Juzová přiblížila pro RTVS, proč stojí bývalý kosovský prezident Hashim Thaçi před soudem v Haagu. Obžaloba zvláštního haagského tribunálu ho viní z toho, že se během války za nezávislost dopustil několika zločinů.

Zjistit více

Fórum sociální politiky: Klimatická politika po roce energetické krize

Naše seniorní výzkumná pracovnice Kateřina Davidová se zaměřila na vývoj v energetické a klimatické politice v posledním roce, který byl definován válkou na Ukrajině, energetickou krizí a rostoucí inflací.

Zjistit více

TA3: Urovnaly spor se spalovacími motory

Německo a Evropská komise urovnaly spor ohledně spalovacích motorů. Syntetická paliva dostanou výjimku. Podrobnosti nové dohody ale dosud zveřejněny nebyly. Co to znamená pro motoristy a ekonomiku přiblížil pro TA3 náš seniorní výzkumný pracovník Vít Havelka.

Zjistit více



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org