Správy.sk: The French Chávez believes in victory in the presidential elections

Our deputy director Martin Michelot commented for Správy.sk on the recent success of the left-wing candidate Jean-Luc Mélenchon in the French presidential debates.

Our deputy director Martin Michelot commented for Správy.sk on the recent success of the left-wing candidate Jean-Luc Mélenchon in the French presidential debates. 

V niektorých veciach ide ešte ďalej ako Le Penová. On chce odísť z NATO, ona len z jeho vojenských štruktúr.

 Mélenchon je veľmi dobrý rečník. Za minútu a pol dokáže vydestilovať presne ten odkaz pre verejnosť, ktorý potrebuje. Vie vysvetľovať, ale zároveň je vynikajúci v tom, ako to zhrnúť do chytľavej vety. Je jeden z dvoch dôležitých kandidátov, ktorí získavajú z toho, že Francúzi nedôverujú politikom. Má na svojej strane tých, čo nechcú voliť Le Penovú.

Mélenchon používa však rovnaký recept na zvyšovanie popularity ako krajná pravica. Opiera sa o sociálne médiá. Jeho kanál na YouTube je mimoriadne populárny. Bojuje proti tradičným médiám, ktoré sú podľa neho v područí Macronovej agendy či Fillona.

The whole article is available in Slovak on the Správy.sk website here

#France #presidential elections #Marine Le Pen #Jean-Luc Mélenchon #Emmanuel Macron #François Fillon

Martin Michelot
Senior Associate Research Fellow

Expertise: NATO and transatlantic security, European foreign policy and defense, French politics, elections and society, Visegrad Four and Central Europe, EU institutional issues

Related articles



EUROPEUM Institute for European Policy
Staroměstské náměstí 4/1
Prague 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org