Der Standard: Uprchlická krize: spolupráce ve stínu populismu

Christian Kvorning Lassen v rozhovoru pro rakouský Der Standard hovořil o reakcích zemí V4 na uprchlickou krizi a hrozbě populismu.

Christian Kvorning Lassen z pražského institutu Europeum například upozorňuje na rozdílné pozice států Visegrádské čtyřky (Česká republika, Slovensko, Maďarsko a Polsko): Zatímco český sociálně-demokratický premiér Bohuslav Sobotka varoval na posledním summitu V4 v Praze před nárůstem nacionalismu a pravicového populismu, jeho kolegové z ostatních států si stěžovali především na silné „vměšování Bruselu“ do jejich národních migračních politik.

Výzkumný pracovník Christian Kvorning Lassen byl citován v článku rakouského deníku Der Standard na téma uprchlické krize a (ne)spolupráce zemí Visegrádské čtyřky při jejím řešení.

Celý článek je dostupný na webových stránkách periodika Der Standard (v němčině).

Více o informací o projektu "Střední Evropa a uprchlická krize: kooperace či konfrontace", v rámci něhož byl článek napsán, se dozvíte na strnkách pořádající organizace Österreichische Gesellschaft für Europapolitik.

#EU #uprchlíci #V4 #populismus #krize

Christian Kvorning Lassen
Zástupce ředitele & vedoucí výzkumu

Expertiza: Migrace/evropská migrační krize, zahraniční politika EU, mezinárodní právo týkající se humanitárních intervencí, skandinávská politika, populismus

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org