Prague Climate Academy

Tým Zelená Evropa Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM představil v roce 2023 sérii workshopů zaměřených na komunikaci tématu zelené transformace s českou veřejností. Cílem je podpořit novináře a občanskou společnost v rozvoji veřejného diskurzu o klimatických změnách a klimatických politikách.
Pražská klimatická akademie se v loňském roce zaměřila na udržitelnost v dopravě. Tématem prvního workshopu byla dekarbonizace automobilové dopravy v souvislosti s elektromobilitou. Druhý workshop se zaměřil na udržitelnost dopravy ve městě Praha. V roce 2024 navazujeme tématem adaptace města na změnu klimatu. Nabídneme sérii diskusí a workshopů s odborníky na adaptaci veřejného prostoru, modro-zelená opatření a veřejnou participaci.

Prague Climate Academy  využívá znalosti odborníků z různých oborů, včetně sociologie, marketingu, veřejné správy a zelených technologií, ve snaze přinést tolik potřebný vícerozměrný přístup k problematice změny klimatu. Zaměřuje se na témata, která jsou v České republice obzvláště problematicky komunikovatelná, jako je udržitelnost dopravy včetně electromobility a opatření ve veřejném prostoru.  

  • I. workshop: Jak efektivně komunikovat o e-mobilitě v České republice, ve spolupráci s britským velvyslanectvím v Praze (22. únor 2023)
  • II. workshop: Praha průjezdná či Praha ucpaná? Komunikace o sporných tématech městské mobility, ve spolupráci s britským velvyslanectvím v Praze  (8. listopad 2023)
  • III. workshop: Klima v Praze: Adaptace veřejného prostoru v praxi a komunikaci, ve spolupráci s britským velvyslanectvím v Praze (7. březen 2024)
  • IV. workshop: Klima v Praze: Město a vlny veder, ve spolupráci s britským velvyslanectvím v Praze (3. červen 2024)

Doporučení z prvního workshopu naleznete pod tlačítkem PDF.

 

Doporučení z druhého workshopu naleznete pod tlačítkem PDF.

 

 Doporučení z třetího workshopu naleznete pod tlačítkem PDF.

 

 Doporučení ze čtvrtého workshopu naleznete pod tlačítkem PDF.

 

#workshopy #Prague Climate Academy #klima #vlny veder

Katarína Svitková
Výzkumná spolupracovnice

Odbornost: klimatická politika, udržitelnost, městské vládnutí a politika resilience měst, bezpečnostní politika, mezinárodní vysokoškolské vzdělávání

Tatiana Mindeková
Projektová manažerka / Analytička
Rebeka Hengalová
Výzkumná pracovnice
Kateřina Davidová
Seniorní výzkumná pracovnice

Expertíza: Energetická a klimatická politika EU, ochrana životního prostředí



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org