FLEET | Future Leaders Europe Evening Talks 2023

Přihlašování na třetí ročník projektu FLEET je spuštěno!

 

S potěšením oznamujeme, že je možné podávat přihlášky do programu FLEET 2023. Pojďte se do programu zapojit a zažít nezapomenutelné zážitky!

Program FLEET 2023 se bude skládat ze šesti diskuzí, která začnou 18. září. Následovat budou dvě exkluzivní relace během týdne Transatlantic Policy Forum (TAPF), který začne 30. října. Každá diskuze se bude zabývat konkrétními oblastmi transatlantických vztahů a osvětlí jejich význam a dopad. 

Transatlantic Policy Forum (TAPF) je uzavřený summit pro osoby s rozhodovacími pravomocemi a tvůrci veřejného mínění, který spoluorganizuje Institut pro evropskou politiku EUROPEUM s partnery. TAPF se od roku 2018 koná každý podzim v Praze pod záštitou Ministerstva zahraničních věcí ČR.

Zajímají vás transatlantické vztahy a toužíte si prohloubit znalosti o tomto poutavém tématu? Pak už nehledejte dál! S potěšením vám představujeme vzdělávací projekt, jehož cílem je prozkoumat různé aspekty transatlantických vztahů s renomovanými odborníky v této oblasti.

Série osmi večerních setkání v průběhu podzimního semestru 2023 umožní studentům diskutovat o široké škále témat s odborníky z řad vysokých (současných či bývalých) bruselských úředníků, velvyslanců, českých a evropských politických expertů a činitelů s rozhodovací pravomocí, novinářů a komentátorů. Besedy budou probíhat v prostorách Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM (v prostorách Pražského kreativního centra, Staroměstské náměstí 4/1, Praha 1) Besedy budou strukturovány do krátké úvodní přednášky experta na dané téma (max. 30 minut) a otevřené diskuse v délce 60 minut se silným důrazem na strukturu otázek a odpovědí pro účastníky. Není-li uvedeno jinak, budou rozhovory probíhat podle pravidla Chatham House.

Každý účastník obdrží osvědčení o absolvování kurzu. Vybraní účastníci budou pozváni k účasti na prestižní akci Transatlantic Policy Forum (TAPF). Kromě toho může být nejlepším účastníkům nabídnuta výzkumná stáž v Institutu EUROPEUM s perspektivou další spolupráce. 

Stručně řečeno: FLEET 2023 je jedinečnou příležitostí k setkání s významnými představiteli a vlivnými osobnostmi transatlantické komunity, která je otevřena všem zájemcům o transatlantické vztahy. Vzhledem k omezené kapacitě však můžeme přijmout maximálně 12 účastníků. Proto vám doporučujeme, abyste si své místo zajistili včasnou registrací do projektu. 

Jednorázový účastnický poplatek činí 2000 Kč na vybraného zájemce.

PŘIHLÁŠTE SE NYNÍ zasláním životopisu a krátkého motivačního dopisu na adresu fleet@europeum.org. Přihlášky můžete posílat do 21.9.! 

Minulých ročníků se zúčastnili

  • Věra Jourová - Vice-President of the European Commission for Values and Transparency
  • Václav Bartuška - Ambassador-at-Large for Energy security
  • Jim Townsend - Former Deputy Assistant Secretary of Defence for 
    European and NATO Policy, and Adjunct Senior Fellow,
    Transatlantic Security Program, Center for a New American Security
  • Štěpán Černý - Director-General of the European Section at Office of the Government of the Czech Republic
  • Peter B. Doran - former President and CEO of CEPA (Center for European Policy Analysis)
  • Ayesha Rekhi - Ambassador, Embassy of Canada in the Czech Republic
  • Christian Lequesne - Professor, Sciences Po & Chief Editor, European Review of International Studies
  • Tomáš Pojar - Advisor for Foreign and Security Policy to the Prime Minister of Czech Republic
#FLEET #FLEET2023

Alexandra Visnerova
Seniorní projektová manažerka, Transatlantic Policy Forum
Kristína Chlebáková
Projektová manažerka, Manažerka Prague European Summit


Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org