Nový rok přinesl změnu v týmu EUROPEUM

S koncem roku 2021 odešel z křesla ředitele Zdeněk Beránek, který bude nově působit v týmu Markéty Pekarové-Adamové, předsedkyně Poslanecké sněmovny. Jeho agendu v Institutu přebírá výkonný ředitel Martin Vokálek, zástupce ředitele Christian Kvorning Lassen a zbytek týmu.

Zdeněk Beránek nastoupil na post ředitele v září 2021, nyní přijal pozici poradce předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky pro zahraniční politiku, a proto z postu ředitele odchází.

“Čas strávený v EUROPEU byl skvělou zkušeností. Po mnoha letech na ministerstvu bylo velmi osvěžující pracovat v mladém a kompetentním týmu. Návrat k praktické zahraniční politice v týmu předsedkyně Sněmovny je však příležitostí, kterou nebylo možné odmítnout. Martin Vokálek je schopný manažer a nepochybuji, že spolu s dalšími kolegy a kolegyněmi povede EUROPEUM správným směrem,” komentuje Zdeněk Beránek.

“Během svého působení obohatil celý náš tým svými zkušenostmi a postřehy ze své několikaleté diplomatické praxe. Celý náš tým mu proto děkuje za odvedenou práci a gratuluje k jeho nové pozici,” říká k odchodu Martin Vokálek, který pokračuje ve funkci výkonného ředitele.

#tým #EUROPEUM #ředitel

Barbora Genser
Komunikační manažerka

Související články

Žádné související články


Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org