Závěrečný panel Youth Conference in Prague

Rádi bychom Vás pozvali k živému sledování závěrečného panelu projektu Youth Conference in Prague, který se uskuteční v pátek 5.11. od 15:30.

Diskuzi organizuje Institut pro evropskou politiku EUROPEUM ve spolupráci s Kanceláří Evropského parlamentu v České republice v rámci Konference o budoucnosti Evropy.
Diskuze ukončí třídenní konferenci pro studenty středních a vysokých škol, během které se mladí lidé setkají s klíčovými aktéry české a evropské zahraniční politiky a budou tak mít prostor být součástí celoevropských diskuzí o budoucnosti Evropy. Během konference se studenti potkají a budou diskutovat s Ditou Charanzovou, místopředsedkyní Evropského parlamentu, Mikulášem Bekem, předsedou Výboru pro záležitosti Evropské unie Senátu Parlamentu České republiky či Jakubem Dürrem z Ministerstva zahraničních věcí ČR.
V rámci workshopů vedených týmem Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM se studenti také dozví více o elektromobilitě, bezpečnosti a hybridních hrozbách či ekonomické obnově v Evropské unii.
Na závěrečném panelu budou studenti prezentovat své nápady a doporučení pro budoucí směřování Evropy, Evropské unie a Česka, které vyplynou z diskuzí na konferenci.
Na jejich doporučení budou reagovat naši hosté: 
? Radka Maxová, poslankyně Evropského parlamentu 
? Ludmila Johnová, vedoucí Oddělení pro Eurocentra, Úřad vlády České republiky
? Žiga Faktor, vedoucí bruselské kanceláře, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Své dotazy jim budete moct položit i vy pomocí komentářů pod živým vysíláním. 

 

#konference #mladí #budoucnost Evropy

Kristína Chlebáková
Projektová manažerka, Manažerka Prague European Summit


Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org