Pozvánka: Webinář: Zachytávání a ukládání CO2 do zemských struktur (CCS)

Zveme Vás na webinář o zachytávání a ukládání CO2 do zemských struktur (CCS) v České republice pořádaném v rámci projektu ,,Building momentum for the long-term CCS deployment in the CEE region''

První fáze projektu má za cíl zmapovat stav a rozvoj technologií zachytávání a ukládání oxidu uhličitého (CCS/CCU) ve střední a východní Evropě a druhá fáze doporučit kroky potřebné pro uplatnění této technologie v praxi. Webinář se bude věnovat této otázce zejména v kontextu České republiky a budou na něm prezentovány výsledky první fáze výzkumu.

Webinář se uskuteční dne 29.9.2021, v čase od 10.00 - 11.30 a můžete se jej účastnit přímo pres Zoom (s možností zapojení do diskuze) nebo ho sledovat naživo nebo ze záznamu na našem Facebooku. Webinář bude probíhat v českém jazyce.

Program:

  • Úvodního slova se ujme ředitel Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM, Vladimir Bartovic, který rovněž představí výsledky analýzy stavu CCS v ČR.
  • Následovat bude komentář koordinátora českého projektu CO2-SPICER a zástupce České geologické služby, RNDr. Víta Hladíka, MBA.
  • Další komentář a stanovisko k dané problematice zazní z úst zástupce Ministerstva životní prostředí České republiky, Ing. Jana Tůmy.

 

V další části semináře bude diskuze otevřena všem přítomným hostům.

Potvrdit svou účast můžete přes registrační formulář: https://bit.ly/CCSCesko

Následně Vám zašleme link na připojení na Zoom.

Předem děkujeme a těšíme sa na Vaši účast.

#CCS # Webinář #CO2

Alexandra Visnerova
Seniorní projektová manažerka, Transatlantic Policy Forum


Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org